Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Näillä vinkeillä teet kukkaseppeleen helposti itse.

Kesäinen kukkaseppele on näyttävä asuste ja sopii niin kesämorsiamen kutreille kuin tavallista terassi-iltaa piristämään. Kannessamme Maiju Kemppaisen päässä nähdään Kukkapaja Florettan Auli Rantasen toteuttama upea pääseppele. Florettan Taru Lindroos antoi lukijoille täsmävinkit oman seppeleen tekemiseen. Näillä ohjeilla onnistut!

Tarvikkeet:

  • Kestäviä kukkia
  • Oksia, lehtiä
  • Rautalankaa tai kukkateippiä
  • Sakset

Yksi tärkeimmistä valinnoista on se, mitä kukkia seppeleessä käytetään. Niin ihastuttavalta kuin ajatus luonnonkukista kootusta seppeleestä tuntuukin, nahistuvat ne nopeasti. Siksi leikkokukat on varmempi valinta. Hyviä, kestäviä lajikkeita ovat esimerkiksi neilikka, inkalilja, krysanteemi, ikiviuhko ja ruiskukka. Harsokukka on myös kestävä ja perinteinen valinta. Tulilatva taas on yllättäjä, moni kun ei miellä sitä leikkokukaksi. Näyttävä tulilatva soveltuu kuitenkin seppeleeseen erinomaisesti.
- Mikäli haluaa ehdottomasti käyttää luonnonkukkia, vaativat ne kylmäkäsittelyn. Kukat kerätään edellisenä päivänä, laitetaan yöksi viileään veteen ja tilaan, kuten kellariin tai viileään varastoon, ennen käyttöä.
Seppeleen hyvä puoli on, että vain mielikuvitus on rajana toteutuksessa. Jokainen voi tehdä omannäköisen, kauniin seppeleen. Mitä paksumman seppeleen haluaa, sitä enemmän tekemiseen kannattaa varata aikaa.
- Kukkien leikkaaminen, lehtien siivoaminen ja niputtaminen vie oman aikansa.
Kun kukat on valittu ja tarvikkeet valmiina, alkaa itse seppeleen sitominen.

1. Tee rengas rautalangasta tai oksasta, esimerkiksi pajusta. Renkaan tulee olla hieman päätä suurempi, koska kukat ja oksat pienentävät rengasta. Jos seppele on menossa lahjaksi, eikä tarkkaa mittaa ole tiedossa, voi renkaan jättää päistä avoimeksi ja solmia yhteen esimerkiksi nauhoilla seppeleen luovutuksen yhteydessä.

2. Aloita sitominen pienellä nipulla kukkia ja lehtiä. Sido nippu tiiviisti rautalangalla tai teipillä.

3. Lisää sen jälkeen pikku nippuja ja irtokukkia, kunnes seppele on valmis.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.