Keittiömestari Jere Hyttinen ja yrittäjä Jussi Vahteristo kutsuvat kesämakujen Kummisetään.

Kummisedän terassi on palkittu Kuopion parhaana ja ravintolan keittiö loihtii upeita makuelämyksiä laadukkaista raaka-aineista. Ensi vuonna 30 vuoden ikää juhliva ravintola on aktiivisesti mukana myös Kuopion kesätapahtumissa.

Kummisetä on tällä hetkellä ainoa yksityinen ravintola, joka löytyy Luomua ravintola -hakupalvelusta Pohjois-Savon alueella. Asiakkaille halutaan tarjota puhdasta ja korkealaatuista ruokaa. Yrittäjät Petra Granqvist ja Jussi Vahteristo kertovat, että Kummisedälle ruoan alkuperä ja tuotanto-olosuhteet ovat tärkeitä asioita.
– Luomutuotteita käytetään silloin, kun se sopii annoksen kokonaisuuteen. À la carte -listalta löytyy niin sanottu päivän annos, jossa voidaan hyödyntää luomutuotteita sesonkien mukaisesti. Luomua löytyy myös ravintolan viinilistalta, Petra ja Jussi kertovat
– Luomun lisäksi paikallisuus on tärkeää, esimerkiksi ankka tulee meille Iisalmesta. Myös kasvisruokatarjonta on tänä kesänä todella monipuolinen. Lähes kaikista listamme annoksista syntyy pienillä muutoksilla myös kasvisversio, keittiömestari Jere Hyttinen muistuttaa.

Säävapaata laatulounasta

Kahden edelliskesän suosittu grillilounas saa uuden ilmeen. Jussi Vahteristo kertoo lounasta muokatun kelivapaampaan suuntaan. Laadukas lounaselämys on nyt tarjolla, satoi tai paistoi.
– Kaikki muistavat viime kesän koleuden. Puffatyylinen grillilounas on varsin sääherkkä, joten nyt lounas tehdään ravintolan keittiössä ja tarjoillaan pöytiin. Kauniilla säällä lounastetaan entiseen tapaan myös terassilla. Lounas alkaa kello 12 ja kestää aina kello 15 asti. Meiltä saa lounasta siis hieman pidempään kuin monesta muusta ravintolasta. Kolmelta tarjolle tulee à la carte -lista.
Bändit ovat kesätauolla, mutta Kuopion suurimmat kesätapahtumat ovat osa ravintola Kummisedän kesää. Tanssii ja Soi -viikon aikana luvassa on monenlaista spesiaalia ja myös Viinijuhlat ja monet muut tapahtumat näkyvät Kummisedän ruoka- ja juomalistalla.

 

p

Ravintola Kummisetä
Minna Canthin katu 44
70100 Kuopio
puh. 017 369 9880
ma 16 – 21 (keittiö 16 – 20)
ti – to 16 – 22 (keittiö 16 – 21)
pe – la 15 – 02 (keittiö 15 – 22.30)
Lounas ma – pe 12 -15
ravintola@kummiseta.com
www.kummiseta.com
Kummisedän löydät myös
Facebookista ja Instagramista