Valikko Sulje

Kuopion ensimmäinen erikoiskahvila

Mirva Huhtinen ja Juho Harjuveteläinen tarjoavat uudenlaisia kahvielämyksiä.

Kauppakeskus Minnassa talvella avattu Kahvila BRÜ on Kuopion ensimmäinen täysin erikoiskahveihin keskittyvä kahvila.

– Haluamme tarjota uusia kahvimakuja ja uudenlaista kahvilakulttuuria, kertovat perustajat Mirva Huhtinen ja Juho Harjuveteläinen.

Erikoiskahviksi kutsutaan tietyt laatuvaatimukset täyttävää kahvinpapua. Brün kahvinpavut tulevat kotimaisilta pienpaahtimoilta.

– Tarjoamme paikallisten ja kotimaisten tuottajien vastuullisesti tuotettua kahvia. Papujen alkuperä pystytään jäljittämään hyvin tarkasti jopa puun tarkkuudella, Harjuveteläinen toteaa.

Kahvi on pääosassa, mutta tarjolla on myös suolaista ja makeaa syötävää sekä vegaanisena että gluteenittomana.

Myös arkipäivisin katettu lounaamme on vegaaninen ja gluteeniton. Erityisen suosituksi annokseksi on osoittautunut miso ramen -keitto paahdetulla tofulla, Huhtinen vinkkaa.

BRÜ ei ole pelkästään kahvila, vaan yrittäjät haluavat levittää kahvikulttuuria Kuopiossa muutenkin. Harjuveteläinen vetää kahvinmaisteluita ja kahvikursseja, joihin osallistumalla sekä vasta-alkajat että pidemmälle edenneet nautiskelijat pääsevät syvemmälle kahvin maailmaan.

– Kahvien maistelua voi verrata viininmaisteluun. Monet eri tekijät alkuperämaasta suodatukseen vaikuttavat lopulliseen makuun.

Brülla on tarjota nautintoja myös muille aisteille. Kahvilan yhteydessä olevalla lavalla kuullaan ja nähdään säännöllisesti elävää musiikkia.

 

Kahvila BRÜ

Kauppakeskus Minna
Haapaniemenkatu 18, 70110 Kuopio
ma – pe 10-18, la 10 – 17
puh. 041 319 0390
www.kahvilabru.fi