Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kuopion matkailuun uutta boostia

Kesä Kuopiossa, Majoitus ja matkailu

Hop-on Hop-off -kuljetukset takaavat helpon siirtymisen matkakohteesta toiseen, tarinoiden siivittämänä, Tiina Kuosmanen kertoo.

Kuopiossa aloitetaan Hop-On Hop-Off -kuljetukset. Kesämatkailu saa lisää potkua, kun bussi ja laiva aloittavat liikennöinnin juhannuksen jälkeen. Konsepti tarjoaa kaupungissa lomaileville sekä paikallisille helpon tavan vierailla useassa matkailukohteessa päivän aikana.
Savonia-ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Tiina Kuosmanen kertoo, että kahden tunnin välein, seitsemänä päivänä viikossa liikkuva linja-auto mahdollistaa vaivattoman siirtymisen matkakohteesta toiseen, tarinoiden siivittämänä.
– Lisäksi kahdesti päivässä liikennöivä Hop-On Hop-Off -laiva mahdollistaa matkailun pitkin kaunista Kallavettä esimerkiksi matkustajasatamasta Bellanrantaan tai Rauhalahden matkailukeskukseen. Kuljetuspalveluiden avulla matkailijat voivat suunnitella entistä helpommin mieluisia sisältöjä päiväänsä.
Kuljetusten myötä matkailijat voivat vierailla saman päivän aikana muun muassa kotieläinpuistossa ja Suomen ortodoksisessa kirkkomuseossa Riisassa, jonka jälkeen voi siirtyä erilaisten aktiviteettien ja luontoseikkailuiden pariin, vaikkapa Puijolle.
Kuosmasen mukaan Hop-Off Hop-On -kuljetukset tunnistaa helposti. Reitin varrella olevat pysäkit merkitään Hop-On Hop-Off -tunnuksin. Samoin linja-autoteippaukset sekä laivan mainoslakanat, jotta ne erottuvat selkeästi muista vastaavista kulkuvälineistä.
Liput ovat voimassa koko päivän. Niitä voi ostaa muun muassa verkkokaupasta ja kauppatorille tulevasta matkailuinfosta. Yksittäisen lipun hinta on 10 euroa ja perhelipun 25 euroa. Perhelipulla voi matkustaa kaksi aikuista sekä kaksi lasta.
Hop-On Hop-off -bussi liikennöi matkailusesonkeina kesällä, syyslomalla, joulun aikaan ja talvilomalla. Hop-On Hop-Off -bussi ja -laiva aloittavat liikennöinnin 28. kesäkuuta.
Bussin lähtö- ja päätepysäkit sijaitsevat kaupungintalon edustalla ja reitin kesto on noin puolitoistatuntia. Reitit, liput ja lisätiedot on www.kuopiotahko.fi/hop-on-hop-off -sivuilla.

Päivä Kuopiossa Hop-On Hop-Off -konseptin kehittäminen -hanke on Pohjois-Savon liiton (EAKR), kuopiolaisten matkailuyrittäjien, Kuopion kaupungin ja Savonian rahoittama yhteishanke, jolla parannetaan kuopiolaisten matkailukohteiden saavutettavuutta. Savonia toimii hankkeen hallinnoijana.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.