Lähiruoan ystävien suosikkitapahtuma toteutuu

Muut

Makumatkailijat pääsevät jälleen retkelle pohjoissavolaisen lähiruoan lähteille. Satoa -ruokafestivaali juhlitaan tänä vuonna koko viikon mittaisena 22.– 30.8. Tällä kertaa festivaali toteutetaan mukana olevissa ravintoloissa perinteisen katuruokafestivaalin sijaan. Tapahtumakokonaisuus juhlistaa European Region of Gastronomy Kuopio Region 2020-21 teemaviikkoa nostaen lautasille satokauden makuja ja elonkorjuun aarteita.

Festivaali tarjoilee kattavan otoksen pohjoissavolaista ravintolakulttuuria. Tänä vuonna mukana ovat Houkutus, Kings’s Crown, Koivumäen Kartano, Kummisetä, Musta Lammas, Kuzina Kuopio, Isä Camillo, SAKKY, Viikinkiravintola Harald, VS Ravintolat, Kuopion Saana, Sawohouse ja ravintola Sabor House Kitchen & Bar, Puijon Torniravintola, Bierstube, Burger5, Konttiravintola Morton ja Kunnonpaikka. Lisäksi lähiruokaa juhlistavalla viikolla on tarjolla uudenlaista ohjelmaa esimerkiksi maistuvien ”Tasting Kuopio” opastettujen ruokakierrosten, paikallisten maistajaisten sekä sesongin mukaisten ruokakurssien muodossa.

SATOA -katuruokafestivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014, ja Kuopion kaupunki palkitsi sen tuolloin myös vuoden ilmiönä.  Satoa-tapahtumassa kävi vuonna 2018 noin 20 000 kävijää ja ruoka-annoksia myytiin 40 000. Vuonna 2017 Visit Finland ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu nosti tapahtuman yhdeksi Suomen neljästätoista ruokamatkailun kärkituotteesta.

Satoa-festivaalin ruoka- ja ohjelmatarjonnan löydät täältä.

Hae sivustolta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.