Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Lantionpohja kuntoon Fysioklinikalla

Apteekit, terveys ja kauneus

Virtsankarkailu on vaivana yleinen ja monet pitävät sitä vääjäämättömänä raskauden ja ikääntymisen mukanaan tuomana asiana. Todellisuudessa toiminnallisiin vaivoihin on kuitenkin saatavissa monenlaista apua, Jannika Alanko (vas.) ja Minna Tirkkonen kertovat.

Moni kärsii lantionpohjan vaivoista ja muista toiminnallisista ongelmista tietämättä, että niihin on saatavissa apua. Kunnonpaikan Fysioklinikan vastaanotolla tarjotaan ohjausta yksilöllisesti ja laaja-alaisesti.

Tyypillisin lantionpohjan ongelmista johtuva vaiva on virtsankarkailu. Vaiva on yleinen esimerkiksi raskauden jälkeen, mutta muutkin, myös miehet, voivat kärsiä virtsankarkailusta.
– Toisinaan luullaan, että virtsankarkailu on vaiva, jolle ei ole mitään tehtävissä. Tämä on kuitenkin väärä luulo. Esimerkiksi vaihdevuosi-ikäisten naisten kannattaisi ehdottomasti hakeutua fysioterapiaan. Oikeanlaisella harjoittelulla ja fysioterapialla oireet ovat parannettavissa, Jannika Alanko ja Minna Tirkkonen kertovat.
Lantionpohjan lihaksiston hahmottaminen, aktivointi, rentous ja mahdolliset kivut vaikuttavat olennaisesti myös esimerkiksi seksuaalisuuteen.

Apu löytyy asiantuntijalta

Alanko on fysioterapauttina erikoistunut äitiys- ja lantionpohjan lihaksiin, Tirkkonen puolestaan erityisesti lantionpohjan toiminnan häiriöihin. Laaja asiantuntemus onkin olennaisen tärkeää.
– Aihe on tällä hetkellä paljon esillä ja netistä löytyy monenlaista tietoa. Paras tapa selvittää oireiden syyt ja niihin sopivat hoitokeinot on kuitenkin tulla asiaan perehtyneen fysioterapeutin vastaanotolle, jossa haastattelun ja tutkimusten kautta selvitetään, miten vaivoja lähdetään parantamaan.

Myös miehet tervetulleita

Fysioklinikalta löytyy apu myös moniin muihin vaivoihin. Esimerkiksi vatsalihasten erkauma on sekin yleinen vaiva raskauden jälkeen, mutta sellainen voi kehittyä kenelle tahansa. Vaiva on vieläpä usein hankalasti tunnistettava. Esimerkiksi syy liikunnallisen miehen selkäkipuihin saattaa löytyä joskus vatsan puolelta.
Useimmiten toiminnallisiin vaivoihin apua hakevat vastasynnyttäneet naiset. Alanko ja Tirkkonen kuitenkin muistuttavat, että kaikki ovat vastaanotolle tervetulleita sukupuolesta ja iästä riippumatta, joko lääkärin lähetteellä tai ilman sitä. Klinikalla löytyy asiantuntemusta myös miesten eturauhasvaivojen hoitoon.
– Kaikki asiakkaat, joilla on vähintään viiden hoitokerran sarja, saavat sarjan aikana käyttää Kunnonpaikan kuntosalia ja kylpylää veloituksetta, Kunnonpaikasta muistutetaan.

p

Kylpylähotelli
Kunnonpaikka

Jokiharjuntie 3, 70910 Vuorela
Varaukset: 044 788 9488
www.kunnonpaikka.com
Myös FB

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.