Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Leipomalla hyvää mieltä

Henkilöt

Pienilläkin teoilla voi tehdä monta ihmistä onnelliseksi. Sen on omalla toiminnallaan osoittanut kuopiolainen Mervi Ruotsalainen toimittamalla itsetehtyjä karjalanpiirakoita koronakaranteeniin joutuneille.

Ruotsalainen ei varmastikaan arvannut, kuinka moni ilahtuisi hänen päivityksestään Kuopion Puskaradiossa huhtikuun lopulla.

– Voisin toimittaa tuoreita karjalanpiirakoita 20 kpl kolmelle ovelle. Ilmianna tuntemasi avuntarvitsija, vanhus tai yksineläjä, hän kuulutti.

Ruotsalaiselle tuli nopeasti vinkkejä apua tarvitsevista eläkeläisistä, sairaista ja muista piristyksen tarpeessa olevista. Kolme tilausta täyttyi nopeasti ja sitä seuraavien piirakoiden toimitus sovittiin seuraavalle viikolle. Nyt tilauksia on jonossa odottamassa jo parikymmentä.

– En olisi ikinä uskonut, että tälle olisi näin paljon tilausta, Ruotsalainen kertoo, kuinkas muuten kuin riisipuurokattilan ääreltä.

Sosiaalisessa mediassa positiivinen tempaus on herättänyt paljon ihastusta. Toimelias nainen iloitsee palautteesta, mutta ei halua sen kummemmin korostaa itseään.

– Teen vain sitä, mitä osaan, eivätkä tarvikkeet maksa paljon. Omassa lähipiirissäkin on kokemusta siitä, miten hankalaa on pysyä kotosalla, joten haluan olla omalta osaltani avuksi.

Koska yksi ihminen ei ehdi tehdä määräänsä enempää, ei Ruotsalainen pysty tällä hetkellä ota vastaan uusia tilauksia. Siksi hän kannustaa muitakin liittymään talkoisiin.

– Haastan kaikki kotileipurit mukaan. Tehdään yhdessä hyvää!

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.