Leppävirran kunnan elinkeinoasiamies Anu Häiväläinen löysi jääveistäjänsä, on pakko hieman kokeilla!

Huipputapahtumia ja sporttista vapaa-aikaa

Leppävirran palvelu- ja tapahtumayhdistelmä hakee vertaistaan koko valtakunnasta. Viitostien varressa kohtaavat toiminnallisesta vapaa-ajanvietosta kiinnostuneet aktiivimatkailijat, maailman parhaat jääveistäjät, kansainväinen ukulele-harrastajien joukko, hiihtokansa, vanhan rock´n rollin harrastajat kuin kaikki muutkin.

Leppävirta riittää aktiviteetteja ja elämyksiä vuoden ympäri. Talvikaudella Leppävirta on todellinen aktiivimatkailijan ihannekohde. Puuhaa riittää koko perheelle ja talvikauden laadukas tapahtumatarjonta houkuttelee runsaasti vieraita Leppävirralle, jopa eri puolilta maailmaa. Joillakin on kainalossa ukulele, toisilla taas jäänveistovälineet.

Maailman parasta jääveistoa ihanneoloissa

Talven näkyvimpiä tapahtumia on ehdottomasti helmikuussa järjestettävät toiset Luolajäänveiston MM-kisat Vesileppiksen hiihtoareenalla 10.2.2018. Leppävirran kunnan elinkeinoasiamies Anu Häiväläinen kertoo tapahtuman saaneen jo avausvuotenaan suuren suosion.
– Viime talvena ensimmäisellä kaudellaan Ice Cave keräsi heti 15 000 kävijää, ja nyt tavoite on saada 20 000 vierasta Leppävirralle. Uuden kilpailun teemana on ”Kivikausi jääluolassa”. Mukaan on tulossa edelliskisojen parhaiden joukkueiden lisäksi jäänveistäjiä Japanista, Kiinasta, Thaimaasta, Singaporesta, Etelä-Koreasta ja Sveitsistä. Yleisölle Ice Cave avautuu komeiden avajaisten myötä 10. helmikuuta ja on avoinna juhannukseen saakka, Häiväläinen paljastaa.
Leppävirran Jääluolasta tehdään tänä talvena entistäkin monipuolisempi lapsille ja perheille suunnattu jääpuisto, jossa on leikkipaikkoja, muita aktiviteetteja ja oheistapahtumia pitkälle kevääseen. Tapahtuman järjestävät Vesileppiksen lisäksi Jäälinna ry ja Leppävirran kunta.

Perheistä rokkareihin ja kokousväkeen

Vesileppiksessä aktiviteetteja riittää ympäri vuoden hiihdosta keilailuun ja uinnista jääkiekkoon, vain murto-osa lajeista mainittuna. Monitoimihalli on liikuntatilan lisäksi myös suosittu konsertti- ja tapahtuma-areena. Tammikuun uutuus on Savon Firmarock, missä ratkotaan yritysten omien bändien paremmuus. Ylituomarina toimii Tarotin ja Lazy Bonezin laulaja Tommi Salmela. Tammikuussa musisoidaan myös kansainvälisen Winter Ukulele Festin merkeissä ja helmikuussa LadyBug Rock´n Roll Weekender kokoaa vanhan rockin ja rockabillyn ystäviä sankoin joukoin eri puolita Suomea. Molemmat ovat talvikauden kestosuosikkeja, joiden ajaksi majoitus kannattaa varata heti.

Se parempi seminaari tai kokous

Vesileppis on myös loistava paikka järjestää kokous, koulutus tai tyhy-päivä. Modernit ja todella tilavat kokoustilat mahdollistavat aivan uudenlaisen kokouksen tai seminaarin. Oheisohjelma on räätälöitävissä elämyselementeistä, joita ei saman katon alta muualta löydä. Asiakkaita palvelee Vesileppiksessä myös osaava joukko koulutettuja hyvinvoinnin ammattilaisia hierojista hyvinvointikoordinaattoriin ja jalkahoitajasta kosmetologiin, eri lajien ohjaajista puhumattakaan.

 

Vesileppiksessä on aina kivat uimakelit.


Leppävirran ja Vesileppiksen tapahtumakalenteri talvi 2018

• 19. – 21.1. Tropical Winter Ukulele Fest
• 27.1. Savon Firmarock, karsinnat ja finaali
• 2. – 4.2. Ladybug Rock´n Roll Weekender
• 3. – 10.2. Luolajäänveiston MM-kilpailut
• 10.2. IceCave – jääluolan avajaiset
• 9.2. Tähtiartisti-laulukilpailu: aluekilpailu, aluefinaali ja finaali
• 24.2. Rock Fight: Klamydia, Petri Nygård ja 6 vapaapainiottelua
• 2.3. Matkailuautoilijoiden talvipäivät
• 3.3. Riikinvoima-hiihto (kilpahiihto- ja laturetki,) LumiUnnukka Matkailukeskus Unnukassa
• 16. – 17.3. Kimppakaraoken lopputapahtuma
• 28.4. Areenan 3-vuotissynttärit, Elastinen

 

p

Hyvinvointi- ja
liikuntakeskus Vesileppis
Vokkolantie1, 79100 Leppävirta
puh. 029 170 0170
myynti@vesileppis.fi
www.vesileppis.fi

Leppävirran kunta
Savonkatu 39, PL 4
79100 Leppävirta
puh. 017 570 911
matkailuneuvonta@leppavirta.fi
www.visitleppavirta.fi
www.leppavirta.fi