Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Lukemista riippukeinuun ja laiturinnokkaan

Muut

Mikäpä olisi mukavampaa kuin nauttia kesäisestä päivästä hyvän romaanin parissa? Kevyt pokkari kulkee mukana rantakassissa ja sen alla voi ottaa vaikka torkut riippukeinussa! Sadepäivän pelastaa vetävä dekkari, jota ei malta laskea käsistään. Kevään aikana on julkaistu useampikin kirjasarjan avaus, jotka kiinnostavat meitä savolaisia myös kotiseutusyistä. Tarjolla on myös yhteistä tekemistä koko perheelle. Poimi tästä tämän kesän kuumimmat lukuvinkit talteen!

Kevyttä maalaisromantiikkaa:
Kirsi Pehkonen johdattaa lukijansa kesäiselle Jylhäsalmelle. Vaikka tämän nimistä paikkaa ei todellisuudessa ole olemassakaan, vehmersalmelaiset saattavat havaita miljöössä joitakin tuttuja piirteitä. Kirjan päähenkilö Riina saapuu kesätöihin tätinsä kahvilaan. Solmuun menneet ihmissuhteet ja tuntematon tulevaisuus mietityttävät.  Onneksi Suomen kesäinen luonto ja reipas työnteko rauhoittavat mieltä. Piristystä kesään tuo myös komea muukalainen, joka väärinkäsitysten jälkeen paljastuu joksikin aivan muuksi kuin mitä ensivaikutelma antaa olettaa. Jylhäsalmelle palataan myös ensi vuonna uuden romaanin myötä.

Kirsi Pehkonen
Sydämenasioita Jylhäsalmella
Karisto 2017.

Muinaista mystiikkaa Savossa:
Ikimetsien sydänmailla avaa kokonaisen historiallisten romaanien sarjan. 1400-luvun Savoon sijoittuva järkäle nivoo yhteen kansanperinnettä, historiallista romaania ja mystiikkaa. Juko Rautaparran perhettä kohtaa tragedia, joka jättää jälkensä kaikkeen. Romaani henkii muinaisia uskomuksia ja mystiikkaa. Tuvan nurkassa vilistävät kotihaltijat ja tietäjien apuun turvaudutaan hädän hetkellä. Kaikista voimakkaimmin esiin nousee savolainen erämaa. On mielenkiintoista lukea, miten näillä seuduilla elettiin keskiajan lopulla.

Mikko Kamula
Ikimetsien sydänmailla
Gummerus 2017.

Kansainvälisen tason jännitystä:
Marko Kilven Undertaker – kuolemantuomio tutustuttaa lukijansa erikoiseen päähenkilöön, hautausurakoitsija Jarmo Kiveen. Siellä missä on ruumis, on myös hautausurakoitsija. Tässä tapauksessa lauseessa on moninaisia merkityksiä. Kilpi yhdistää kerrontaan yhteiskunnallista sanomaa ja kansainvälisen trillerin tunnelmaa. Kahdeksanosaisen sarjan avaus jättää nälkää seuraaviin osiin. Kirja on saatavilla myös Pirkka-Pekka Peteliuksen lukemana äänikirjana. Jännityksestä pääsee siis nauttimaan myös vaikkapa automatkoilla!

Marko Kilpi
Undertaker – kuolemantuomio
CrimeTime 2017.
Makumatka ruoan alkulähteille:
Mukulat maalla tutustuttaa pikkuväen ruoan alkuperään. Kirjassa vieraillaan esimerkiksi maitotilalla ja viljamyllyssä sekä käydään kalaretkellä. Kun raaka-aineiden synty on selvinnyt, voidaan siirtyä yhdessä kokkaamaan. Helpoimpia ohjeita pystyvät lapset toteuttamaan yksinkin. Haastavimmat tarjoavat koko perheelle yhteistä tekemistä. Olisiko tänä kesänä aikaa kokeilla rosvopaistin valmistusta?

Katariina Vuori, Jarkko Kääriäinen
Mukulat maalla – lasten ruokaretki
Docendo 2017.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.