Lupa puhua seksuaalisuudesta

Erikoisliikkeet

 Päivi Hoffrén kertoo, että vastaanotolla käytetään erilaisia menetelmiä. Esimerkiksi käytössä ovat tunne-kortit, joiden avulla voidaan käydä läpi tuntemuksia ja avata tunnelukkoja.

Hehku Terapiapalvelut tarjoaa keskusteluapua seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa. Seksuaalineuvoja ja -terapeutti Päivi Hoffrénin vastaanotolle ovat tervetulleita kaikki iästä, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Vastaanotolle voi tulla yksin tai pariskuntana.
– Käsiteltävät asiat ovat usein arkoja ja intiimejä, joten luottamus ja asiakaslähtöisyys on kaiken lähtökohta. Asiakkaan pulmiin lähdetään hakemaan ratkaisuja pienin askelin. Terapeutti kuuntelee ja antaa tilaa asiakkaalle, autan asiakasta tekemään oivalluksia omassa asiassa. Tänne on mahdollista tulla tutustumiskäynnille, jonka jälkeen voi miettiä, haluaako asiakassuhdetta jatkaa.

Apua monenlaisiin pulmiin

Joskus pelkkä neuvonta riittää, eikä tapaamisia tarvita montaa. Seksuaaliterapia taas on pitkäkestoisempaa ja voi kestää vuosiakin. Pariskunnat saattavat myös käydä sekä pari- että yksilöterapiassa. Eteneminen tapahtuu asiakkaan tahdissa.
Terapiaan hakeudutaan myös esimerkiksi sukupuoli-identiteettiin ja oman kehon hyväksymiseen liittyvien ongelmien vuoksi. Myös esimerkiksi läheisyyteen liittyvät asiat ja suorituspaineet voivat johtaa parisuhteessa seksuaalisiin ongelmiin. Näistä voi puhua luottamuksellisesti seksuaaliterapiassa.
– Myös halujen eriparisuus parisuhteissa on yleistä, Hoffrén kertoo.

Luottamus on kaiken lähtökohta

Usein pulmat ovat syntyneet pitkän ajan kuluessa. Oma lukunsa ovat seksuaalisuuteen vaikuttavat sairaudet, lapsuuden traumat tai seksuaaliset pakkomielteet. Seksuaaliterapeutti tekeekin tarvittaessa yhteistyötä muiden terveydenhoidon ammattilaisten kanssa. Sairauksien tai vammojen tuomiin seksuaalisiin vaikeuksiin voi saada apua myös apuvälineistä.
– Pääasia on, että ihmisellä riittää uskallusta hakea apua ja neuvoa mieltä askarruttavissa asioissa. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia, eikä sellaista aihetta ole, mitä ei voi tuoda esille seksuaaliterapiakäynnillä. Täällä on lupa puhua seksuaalisuudesta suoraan.

p
Hehku terapiapalvelut

Käsityökatu 41, huone 104
70100 Kuopio
puh. 044 970 5725
info@hehkuterapiapalvelut.fi
www.hehkuterapiapalvelut.fi
Myös Facebookissa ja Instagramissa

Hae sivustolta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.