Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Maailman suurin jääkaruselli Tahkolle pääsiäisenä

Tapahtumat

Hiljattain voimansa yhdistänyt kolmikko: Ville Haapasalo, Ismo Apell ja Janne Käpylehto toteuttavat Tahkolle pääsiäiseksi aurinkovoimalla toimivan, maailman suurimman jääkarusellin.

Miehet ovat kuvanneet viime päivinä Kuopion seudulla TV-sarjaa uudelle Kalastus-TV-videotilauspalvelulle, joka aloittaa toimintansa syksyllä.

– Ympäri Suomen kiertää tällä hetkellä viisi kuvausryhmää, ja me olemme kuvanneet Kuopion ja Tahkon alueella, Haapasalo kertoo.

Ohjelmassa esitellään vaihtoehtoisia tapoja kalastaa. Lähipäivinä on aikeissa tehdä sukelluspilkkimisen maailmanennätys.

– Valmistimme kuvausten yhteydessä jääkarusellin ja sen päälle saunan Hotellilaiva Wuoksen edustalle Kuopion satamaan. Pilkkiminen tapahtui mukavasti saunasta käsin. Normaalisti pilkkijä joutuu kairaamaan jäähän monta reikää, mutta jääkarusellissa paikka vaihtuu ja pilkkijä pysyy paikallaan. Tämä on siis laiskan kalastajan metodi, miehet kertovat.

Tahkolle pääsiäiseksi sahattava jääkaruselli tulee olemaan maailman suurin. Tällä hetkellä maailmanennätys:  154,8 metriä on Minnesotassa. Sahaamisesta vastaavalla Janne Käpylehdolla on kuitenkin kokemusta maailmanennätyksistä, sillä hän on toteuttanut maailman suurimman jääkarusellin jo kolme kertaa. Ylipäänsä jääkarusellien sahaamisesta tuli kansainvälinen villitys sen jälkeen, kun Käpylehto toteutti ensimmäisen karusellin tammikuussa 2017.

Jääkaruselli pyörähtää käyntiin pääsiäislauantaina  20.4. puolilta päivin Tahkon perherinteiden edustalla. Maailmanennätystä juhlistetaan lauantaina riehakkaasti ja spektaakkeli huipentuu sunnuntaina järjestettävään mäenlasku-härvelikisaan, josta sahaustiimi on päättänyt ottaa pääpakinnon.

 

Lisätietoja:

Janne Käpylehto puh. 045 359 6956

www.kalastus-tv.fi
www.icecarousel.fi

 

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.