Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Maukasta teatteria

Ihmiset ja ilmiöt, Tapahtumat

Tiina Naumanen ja Antti Heikkinen vierailivat Savon XPressin juhlanäyttelyssä ja kertoivat samalla Mustan Lampaan uuden vakoojajännärin kuulumiset. Ilmeistä päätellen luvassa on niin huumoria kuin jännitystäkin, hyvästä ruoasta puhumattakaan.

Kuopion Mustassa Lampaassa viihdytään tänäkin vuonna ruokailun ohessa kiehtovan jännitysnäytelmän parissa. Tarinatrilogia on edennyt 20-luvun salakapakan ja 50-luvun murhamysteerin kautta 70-luvulle, kylmän sodan aikaiseen vakoilujännäriin.
Ajatus hyvän ruoan ja näytellyn tarinan yhdistämisestä sopivassa miljöössä on kiehtova. Ravintola Musta Lammas on täynnä tarinoita vanhasta Kuopiosta. Niiden elävöittäminen alkoi luovien ihmisten kohdatessa.
– Tapasimme Ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertasen kanssa vuosia sitten eräässä tarinallistamiskoulutuksessa. Silloin heräsi ajatus historiallisen miljöön yhdistämisestä kiehtovaan tarinaan aidossa ympäristössä. Ensimmäinen idea oli Mustan Lampaan kummitus. Sitten aivoriihi alkoi tuottaa tarinaa Kuopion ja koko Suomen historiasta, kertoo esityksen tuottaja ja myös näyttelijä Tiina Naumanen ja paljastaa nyt kyseessä olevan trilogian päätösosan.
– Ensimmäisenä kautena meillä oli 1920-luvun Salakapakka, toisena kautena 1950-luvun Murhamysteeri ja nyt sitten 1970-luvun Vakoilujännäri nimeltään Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen Pässi. Tämän pidemmälle emme ole ajatelleet tarinaa enää jatkaa, mutta edellisvuosiin erona tämä kausi jatkuu aina ensi vuoden joulukuulle asti. Edellisvuosina illat ovat olleet aina loppuunmyytyjä ja nyt haluamme tarjota mahdollisimman monella tilaisuuden kokea tämä maukas elämys. Joulukuun esitykset myytiin nopeasti loppuun, mutta esitykset jatkuvat tammi-maaliskuussa ja sitten taas syys-joulukuussa.

Kokonaisvaltainen elämys

Ravintolamestarit ja Tiina Naumanen tuottavat esitykset, Antti Heikkinen, Janne Puustinen ja Anu Heiskanen ovat Tiinan lisäksi muita näyttelijöitä ja ohjaus on koko ryhmän vastuulla. Käsikirjoitus on Antin ja Jannen käsialaa. Tarinassa myös improvisoinnille on jätettävä tilaa.
– Illassa on useita ruokalajeja, joiden kanssa emme kilpaile vaan kohtaukset nivoutuvat niiden välimaastoon. Ruoka on kuitenkin osa tarinaa, Mustan Lampaan keittiömestari Jere Hakkarainen on ideoinut upean menun tarinaa maustamaan. Kyseessä on siis varsin kokonaisvaltainen elämys, illan yleisökin on osa tarinaa ja tunnelma on varsin intensiivinen. Saattaapa joku lennosta päästä keskusteluunkin henkilöhahmojen kanssa. Tämä tapahtuu kuitenkin aina hyvin hienovaraisesti ja halutessaan voi keskittyä nauttimaan ruoasta ja seurata esitystä syrjäsilmällä. Kuten sanottu, tällä kertaa mennään jo 70-luvulle ja vakoojajännäri istuu siihen aikaan hyvin. Jos kylmän sodan aikainen paikallishistoria kiinnostaa, niin kylläpä uskallan suositella, Antti vinkkaa.
Lisätietoja ja lippuvaraukset Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen Pässi -esityksiin kauppa.ravintolamestarit.net

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.