Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meiltä ja muualta

Muut

Syksyn uutuuskirjoissa riittää valinnanvaraa, olitpa kotimaisen tai käännöskirjallisuuden ystävä. Useassa kotimaisessa uutuudessa Suomen luonto näyttelee keskeistä osaa. Meri, lumi, jää ja metsä eri vuodenaikoina näyttävät vuodenaikojen monenkirjavat kasvot. Jos mielit nojatuolimatkalle kauemmas, miten olisi kurkistus valtameren taakse Yhdysvaltoihin?

Paula Havaste: Lumen armo
Havasteen Vihat-sarja on ihastuttanut historiallisten romaanien ystäviä jo useamman vuoden ajan. Tässä sarjan päätösosassa päähenkilö Kertte palaa matkoiltaan kotiin, mutta kotiinpaluu ei ole aivan sellainen kuin hän oli ajatellut. 1100-luvulle sijoittuva romaani henkii muinaisia uskomuksia, tapoja ja vahvaa luontosuhdetta. Mikäli Kerten tarina ei ole tuttu, suosittelen aloittamaan ensimmäisestä osasta Tuulen vihat.

Anni Kytömäki: Kivitasku
Kytömäen esikoisteos Kultarinta nousi ilmiöksi ja ponnahti myös Finlandia-ehdokkaiden joukkoon muutama vuosi sitten. Kivitasku jatkaa vahvaa kerrontaa. Tarina etenee eri aikatasoilla 1800-luvusta aina nykypäivään asti. Sukukronikka sijoittuu Etelä-Savoon ja suomalainen järvi- ja mäkimaisema on yksi kirjan päähenkilöistä. Toisaalta takautumien kautta seurataan myös esimerkiksi elämää Pietarissa 1800-luvulla.

Antti Tuominen: Silmitön
Antti Tuominen on noussut nopeasti kotimaisen jännityskirjallisuuden terävimpään kärkeen. Tuominen kirjoittaa älykkäitä, yhteiskunnallista keskustelua peilaavia dekkareita, joissa on mukana paljon toimintaa suuren maailman tyyliin. Porin seudulle sijoittuvassa romaanissa käsitellään tällä kertaa merenpohjan ruoppaushankkeen aiheuttamaa kireyttä ja väkivallan kierrettä. Tapahtumat huipentuvat myrskyiselle Pohjanlahdelle.
Angie Thomas: Viha jonka kylvät
Viha jonka kylvät on suunnattu nuorille aikuisille, mutta aivan yhtä paljon se puhuttelee varttuneempaakin lukijaa. Thomas tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen, nimittäin poliisien väkivaltaan etnisiä vähemmistöjä kohtaan. Kirjailija kuvaa elämää ghetossa, missä väkivallan uhkasta on tullut normaalia. Siitä huolimatta oma asuinalue, naapurusto ja perhe ovat rakkaita. Ajatuksia herättävä teos ja hyvä kirjavinkki myös teini-ikäiselle!

Nathan Hill: Nix
Yksi syksyn puhutuimmista käännösromaaneista on järkäle, joka koostuu useista eri aineksista. Mukana on niin 1960-luvun hippiaatetta kuin modernia nettipelimaailmaa. Tapahtumien keskiössä on Samuel, jonka äiti lähtee kotoa pois 1980-luvulla. Äiti palaa hänen elämäänsä vasta vuosikymmeniä myöhemmin käytyään julkisella paikalla kuvernöörin kimppuun. Teos kuvaa kiehtovalla tavalla amerikkalaisen yhteiskunnan muutosta viidenkymmenen vuoden aikana.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.