PERTTI-musiikkikomediaa tukee Spede Pasasen sisko Virpi Torri. Hän on ollut alusta asti mukana suunnittelussa Ismo Apellin kanssa.

Kesäteatterin ystäviä hemmotellaan jälleen tänä kesänä mitä erilaisemmilla esityksillä.

Pertin tarina Rauhalahdessa

Rauhalahti Teatteri uusii kasvonsa tänä kesänä. Teatteria on alkukesän aikana remontoitu uuteen uskoon ja se tuleekin jatkossa palvelemaan kaupunkilaisia erilaisten konserttien ja tapahtumien areenana.
Heinäkuun viidentenä päivänä ensi-iltansa saa musiikkikomedia Pertti, joka kertoo Kuopion oman pojan, Pertti Pasasen eli Speden tarinan. Luvassa on Speden tyyliin sopien huumoria, vauhdikkaita autoja ja kauniita naisia.
– Pertti on hyvin pitkälti hänen itsensä käsikirjoittama, sillä käsikirjoituksessa käytetään kymmeniä ellei satoja Speden omia sketsejä ja repliikkipareja. Musiikkikomedia tarjoaakin paljon tutkittavaa ja tuttuja hetkiä Speden komiikan ystäville, teatterin johtaja Ismo Apell kertoo.
Huumoria esityksestä ei todellakaan puutu, sillä lavalle nousee Apellin lisäksi Antti Heikkinen, Jamppa Kääriäinen ja Tatu Siivonen. Sen sijaan nimiroolin esittäjä on vielä salaisuus. Vastausta arvoitukseen pääsee alkukesästä arvuuttelemaan myös suuri yleisö.

Näyttely esittelee Speden keksintöjä

Musiikissa näkyy vahvasti Jukka Virtasen käden jälki. Virtanen aloitti komiikan teon Pertin kanssa aikoinaan savolaisessa ja pohjalaisessa osakunnassa, sillä Pertti oli huvitoimikunnan puheenjohtaja. Huumorimaineestaan huolimatta Pertistä löytyy kuitenkin monia puolia ja tasoja, niin myös näytelmästä.
– Pertti oli ohjaaja, näyttelijä, käsikirjoittaja, keksijä, taidemaalari ja paljon muuta. Musiikkikomedian lisäksi Rauhalahdessa on nähtävillä muun muassa Speden alkuperäinen punainen avo-mustang ja Speden kehittämiä speedboateja sekä piirustuksia ja maalauksia, joten nähtävää riittää myös ennen ja jälkeen näytöksen, Apell lupaa.
Ensi-ilta 5.7.2018

Taattua Väinö Linnaa Koljonvirralla

Koljonvirta Teatterissa puolestaan jatketaan viime kesäisen, suurmenestyksen saavuttaneen Tuntemattoman sotilaan jälkeen Väinö Linnan parissa. Tällä kertaa vuorossa on Täällä Pohjantähden alla.
– 20-henkinen näyttelijäryhmä työstää näyttämösovitusta innolla ja luvassa on näytelmä, joka on henkistä perintöä Tuntemattomalle, vaikka viekin ajassa taakse päin, Apell kertoo.
Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta sisällissodasta, joten aihe on erittäin ajankohtainen.
– Me emme näytelmällä kuitenkaan juhlista sotaa, vaan sata vuotta täyttävää veljesrauhaa.
Ensi-ilta 14.6.2018

 

 

Kesäteatterit

Alapitkän kesäteatteri
Jaetun maan lapset

Keiteleen kesäteatteri
Puhtaat valkeat lakanat

Kesäteatteri Tammenranta
Kaunis myllärin vaimo

Koljonvirta Teatteri
Täällä Pohjantähden alla

Maaningan Vätysteatteri
Reviisori

Maarianvaaran kesäteatteri
Kätkäläinen

Nilsiän Harrastajateatteri
Pastori Jussilainen

Pielavesi-Teatteri
Peppi Pitkätossu

Rauhalahti Teatteri
Pertti

Siilinjärven kesäteatteri
Simpauttaja

Säyneisen kesäteatteri
Diivat

Teatteri Hermanni
Paavalin perinnöt ja
mummon miljoonat

Rautavaaran harrastajateatteri
Valtion vakituinen mies