Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meripartio on hauska harrastus

Kesä Kuopiossa

Meripartiolippukunta Järvisissit ry on perustettu vuonna 1954, kotisatamanaan Kuopion Maljalahti. Kesäisin toiminta keskittyy järvelle ja talvisin kokoonnutaan normaalisti koloilloissa. Kesäisin tehdään M/S JS II eli Jässillä tilausajoja ja iltapurjehduksia.

Jässi on rakennettu Varkaudessa vuonna 1905. Sahalla varppihinaajana toiminut Jässi, silloin vielä nimeltään Toveri II, on pituudeltaan 16,10 metriä ja leveydeltään 5,25 metriä. Vuonna 1968 Meripartiolippukunta Järvisissit osti Jässin ja muutti nimeksi M/ S JS II ja sen myötä siitä tuli partiolaisten koulutusalus. 8o-luvun puolivälissä laivaan tehtiin peruskorjaus, jonka myötä Jässi sai nykyisen ulkonäkönsä. Jässin 115-vuotista taivalta juhlittiin tiistaina 4.8.2020 Kuopion matkustajasatamassa. Tarjolla oli meripartioaiheisia toimintapisteitä, sekä tietenkin juhlakahvitus ja yleisöristeily Jässin kyydissä.

Järvisissien partiotoimintaa rahoitetaan tilausajoista saaduilla tuloilla ja talkootyönä kunnostetaan niin Jässiä kuin Luhastensaloa. Myös tilausristeilyt ajetaan vapaaehtoisvoimin. Partiotoiminnan keskeinen pyrkimys on tarjota jokaiselle lapselle onnistumisen elämyksiä ja rohkaista yrittämään sitä, mitä ei vielä osaa. Partiossa saa uusia kavereita ja oppii muun muassa luonnossa toimimista sekä pääsee toteuttamaan itse erilaisia retkiä ja tempauksia yhdessä partiokavereiden kanssa.Partio on hauska ja monipuolinen harrastus, jossa tekemistä riittää vaikka koko loppuelämäksi.  Lue lisää www.partio.fi  ja www.jarvisissit.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.