Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Monipuolista autoalan erikoisosaamista – jo 30 vuotta

Autot, veneet ja moottoripyörät

Pentikäiset ovat tottuneet puhaltamaan samaan hiileen. Pitkän linjan perheyrityksessä jokaisella on oma vastuualueensa.

Likolahdessa toimiva täyden palvelun kolarikorjaamo ja automaalaamo Pentikäinen hoitaa korjaus- ja maalaustyöt kaikille henkilö- ja pakettiautomerkeille, nyt jo peräti 30 vuoden kokemuksella. Perheyritys viettää juhlavuotta tuttuun tapaan, työn merkeissä.

Pentikäinen tekee kolarivauriokorjaukset sekä maalaukset kaikille merkeille. Ammattitaidolla tehdään myös tuulilasien korjaukset sekä vaihdot, käytössä ovat huippulaatuiset Pilkington-tuulilasit. Vahinkotarkastukset tehdään yhteistyössä vakuutusyhtiöiden kanssa sekä ilmastointihuollot kaikille automerkeille. Pentikäisen monipuolista palveluvalikoimaa täydentää huhtikuussa käyttöönotettu kalibrointilaite.
Kari Pentikäinen on saanut seurata aitiopaikalta toimialan muutoksia. Digitalisaatio on yksi suurimpia mullistuksia.
– Kun 1980-luvulla tulin alalle, pääsi mekaanisilla työkaluilla vielä hyvin töihin käsiksi. Nyt kaikki pelaa sähköisesti ja jo vian löytäminen saattaa viedä aikaa odottamattoman paljon. Perusasiat ovat kuitenkin pysyneet samoina. Meiltä asiakas saa ajanmukaisen palvelun ajan tasalla olevalla tekniikalla, osaavien tekijöiden työn kautta, Kari kertoo.

Kalibrointilaitteella turvallisuutta ajoon

Auto on nykyään yhä useammin varustettu kameraan tai tutkaan perustuvilla apujärjestelmillä. Näitä ovat esimerkiksi automaattinen hätäjarrutus, automaattinen vakionopeuden säätö, kaistanvaihto-, tai pysäköintiavustin. Lähivuosina osa järjestelmistä tulee uusiin autoihin pakollisiksi. Pentikäisellä otettiin keväällä käyttöön kalibrointilaite, joka on koko ajan tärkeämpi työkalu autokorjaamoille.
– Erilaisten kameran tai tunnistimien pohjalta toimivien järjestelmien kalibrointi on tarpeen vaikkapa kolarikorjauksen tai tuulilasin vaihdon yhteydessä. Kyse ei ole pelkästään lisälaitteen toimivuudesta, vaan mitä suurimmassa määrin myös liikenneturvallisuudesta. Vastaantulijan kaistalle sojottava tutka voi aiheuttaa hätäjarrutuksen täysin väärässä paikalla ja tuloksena on vakava vaaratilanne, Joonas Pentikäinen kertoo.

p

Kolarikorjaamo
Pentikäinen/
Automaalaamo
Kari Pentikäinen

Likolammentie 4, 70460 Kuopio
puh. 050 552 0310 Kari
017 261 8252 Joonas
ma – pe 7.30 – 16
kari.pentikainen@dnainternet.net
www.automaalaamopentikainen.com

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.