Tarja Lappalainen ja Heli Voutilainen-Häkkinen taustallaan PAOKin viihtyisä aulakahvio.

Palvelualan Opisto Kuopio on Pohjois-Savon vanhin edelleen toimiva ammatillinen oppilaitos. Perinteikäs kuopiolainen oppilaitos on yhä halutumpi, tulevaisuuden osaajien kouluttaja. Teoriaa ja käytäntöä yhdistävän joustavan ja yksilöllisen opetuksen lisäksi koulun tunnusmerkki on hyvä yhteishenki ja kannustava ilmapiiri.

Tulevaisuuden työelämä tarvitsee tekijänsä ja osaajille on kysyntää. PAOK tarjoaa koulutusta ammatteihin, joissa vaaditaan erikoisosaamista ja jotka tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia työllistymiseen. Pätevä opetus perinteikkäässä, mutta modernissa oppimisympäristössä on motivoivaa. Yhä useammat opiskelijat nostavat myös oppilaitoksen yleisen ilmapiirin vetovoimatekijäksi, joka saa heidät suosittelemaan PAOKia muillekin opintojaan suunnitteleville.

Unelma kokin ammatista toteutuu

Eetu Lindlöf on tullut opiskelemaan Vesannolta. Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkintoa opiskeleva nuorukainen valmistuu keväällä kokiksi. Eetu on tiennyt jo seitsemänvuotiaasta olevansa vielä joskus ruoanlaiton ammattilainen. Opiskelupaikan valinta oli sekin Eetulle helppoa, PAOK ja sen tarjonta vakuutti jo etukäteen.
– Olen ollut todella tyytyväinen opiskeluuni täällä. Opinnot ovat tarjonneet paljon uutta tietoa, olen saanut juuri sitä tietotaitoa mitä tulevassa ammatissa tarvitaan. Teoria ja käytäntö menevät rinnakkain ja tekemällä todella oppii, Eetu kertoo ja lisää myös viihtyvyydellä olevan suuri merkitys opiskelun sujumiseen.
– Ilmapiiri oppilaitoksessa on tosi mukava. Huumori kuuluu asiaan ja myös opettajilta hymy ja kevyempikin juttu irtoaa herkästi. Opettajat ovat mukavia ja myös osaavat työnsä, oppi välittyy meille opiskelijoille kuten pitääkin. Meitä on ryhmässä monen ikäisiä, mutta koulussa mennään ihan samaan malliin kaikki. Parasta PAOKissa on oppilaitoksen sopiva koko, loistava ilmapiiri ja keskeinen sijainti. Ainakin minulle PAOK on ollut ihan nappivalinta, Eetu linjaa.

Puhtaus syntyy osaamisesta

Tarja Lappalainen Kaavilta opiskelee PAOKissa tähtäimessään toimitilahuoltajan ammattitutkinto. Yo-merkonomi on tehnyt aikaisemmin toimistotöitä. Kuopiolainen Heli Voutilainen-Häkkinen aloitti myös opintonsa viime syksynä, tavoitteena puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto. Molempien opinnot ovat edenneet suunnitellusti ja aikuisopiskelijat ovat tyytyväisiä valintaansa.
– Pakko sanoa, että olemme tykänneet ihan valtavasti olla täällä. Opiskeluympäristö on kodinomainen, täällä on loistavat opettajat, hyvä yhteishenki ja opintojen monimuotoisuus luovat toimivan kokonaisuuden. On kivaa että meitä on monen ikäisiä, monia kansallisuuksia ja itse kullakin on oma tarinansa. Kaikki tulevat keskenään tosi hyvin juttuun ja tämä koskee koko oppilaitosta, ei vain omaa ryhmää, Tarja ja Heli arvioivat iloisesti. Opinnot ovat toki tarjonneet myös yllätyksiä.
– Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala on nykypäivänä ammattityötä, jonka vaatimukset ovat aivan erilaiset kuin takavuosikymmeninä. Erilaiset kemikaalit ja niiden oikea käyttö, työvälineet ja -tekniikat ja monet muut detaljit ovat saaneet ajattelemaan, että tässä työssähän onkin haasteita enemmän kuin osasin etukäteen ajatella. Ammatin arvostus ja oma ammattiylpeys kasvaa samalla. Olemme varmoja, että näiden opintojen kautta meistäkin tulee alamme osaajia, joiden työn laatuun voi luottaa. Tällä alalla on työvoimapula tällä hetkellä ja osaaville tekijöille löytyy takuuvarmasti töitä, Tarja ja Heli arvioivat tulevaa.
Palvelualan Opisto Kuopio järjestää toisen asteen ammatillista peruskoulutusta matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta valmistutaan kokiksi, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon kautta valmistuu kodinhuoltajia ja toimitilahuoltajia, opistosta valmistuu ammattitutkinnon kautta myös laitoshuoltajia ja henkilökohtaisia avustajia.

 

 

Eetu Lindlöf on tuttu mies myös aulakahvion tiskin takaa. Tulevalta kokilta löytyy reipas palveluasenne.

p

Palvelualan Opisto Kuopio
Asemakatu 4, 70100 Kuopio
puh. 044 035 5623
info@paok.fi
www.paok.fi
www.opintopolku.fi