Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Mosaiikkiharrastajan aarreaitta

Erikoisliikkeet

 Sari Röngän käsissä syntyvät toinen toistaan upeammat mosaiikkityöt.

Mosaiikki antaa esineille näyttävän pinnan ja uuden elämän. Hobby Mosaiikin verkkokaupasta löydät kaikki, mitä tarvitset mosaiikkitöiden aloitukseen.

Sari Rönkä hurahti mosaiikkitöihin 15 vuotta sitten. Sen jälkeen uuden mosaiikkipinnan ovat saaneet lukemattomat esineet postilaatikoista aina kottikärryihin. Kaksi vuotta sitten Rönkä perusti yrityksen 50-vuotipäivänsä kunniaksi.
– Mosaiikkityöt ovat tuoneet minulle iloa ja lohtua, joten haluan innostaa muitakin harrastuksen pariin. Verkkokaupasta ja täältä työhuoneelta saa sekä tarvikkeita että ohjeita ja neuvoja. Lisäksi myynnissä on tekemiäni esineitä, Rönkä kertoo.
Materiaaleissa on valinnanvaraa. Valikoimissa on keramiikkalaattoja 30 eri värisävyssä, samoin kuin ulkokäyttöön sopivia, pakkasenkestäviä klinkkereitä.
– Laattoja ja klinkkereitä löytyy niin ehjinä kuin valmiiksi rikottuina. Täältä löytyy myös lasimosaiikkipaloja, lasinuggetteja sekä erivärisiä keramiikkalehtiä ja muita erikoismuotoja.
Myös sauma-aineista on useita värivaihtoehtoja. Verkkokaupan lisäksi tarvikkeita voi sopimuksen mukaan hakea työhuoneelta ja sovittaessa Rönkä myös toimittaa ne kotiin Kuopion alueella.

Tilaustyöt näyteikkunaa koristamaan

Mosaiikkitöiden aloittaminen on helppoa, eikä vaadi suuria pääomia. Perustarvikkeet saa muutamalla kympillä ja materiaalia edullisesti alkaen 3 euroa/kilo. Rönkä ohjaa myös peruskursseja vasta-alkajille.
– Kurssit räätälöidään osallistujamäärän ja tarpeen mukaan. Yleensä kurssit kestävät kaksi päivää, ensimmäisenä päivänä tehdään pohjatyöt, toisena saumaus. Materiaalit kuuluvat kurssin hintaan, mutta jos osallistujilla on omat tarvikkeet, niin pelkkä ohjauskin onnistuu.
Rönkä tekee mielellään yhteistyötä yritysten kanssa. Näyttävät, uniikit mosaiikkityöt sopivat erinomaisesti niin myyntiin kuin myös somistamaan esimerkiksi näyteikkunoita.
– Otan mielelläni vastaan tilaustöitä. Vain mielikuvitus on rajana, mosaiikki sopii lähes mihin vain, esimerkiksi muovi-, lasi-, keramiikka- ja puupinnoille.

 

 

p
Hobby Mosaiikki

puh. 044 239 3174
(yhteydenotot tekstiviestillä)
hobbymosaiikki@gmail.com
www.hobbymosaiikki.fi
Myös Facebookissa ja Instagramissa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.