Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Muumi-aiheinen jääluola Vesileppikseen

Vapaa-aika ja elämykset

Vesileppiksen liikuntapalveluiden toimitus-johtaja Esa Salmiheimo, elinkeinoasiamies Anu Häiväläinen ja Sport&Spa Hotel Vesileppiksen toimitusjohtaja Kimmo Rossi toivottavat muumit tervetulleiksi.

Leppävirran aktiivinen superkeskus Vesileppis hakee tänä talvena Suomessa vertaistaan. Viitostien varressa kohtaavat toiminnallisesta vapaa-ajanvietosta kiinnostuneet aktiivimatkailijat, kansainvälinen ukulele-harrastajien joukko ja vanhan rock´n rollin harrastajat. Leppävirran talvitarjonnan kruunaa taianomainen ja elämyksellinen Muumi-jääveistospuisto.

Leppävirralla 35 metriä hotelli Vesileppiksen alla sijaitsee maailman ainoa kallioon louhittu hiihtoareena. Tila muuttuu tänä talvena Muumi-jääveistospuistoksi, jonka teema pohjautuu Tove Janssonin rakastettuun Taikatalvi-kertomukseen. 1,5 – 6 -metristen Muumi-jääveistosten, elämyksellisen kulkureitin, näyttävien valojen, tunnelmallisten äänimaisemien ja tarinaa seuraavan kerronnan kautta tuttuun tarinaan pääsee isälle aivan uudella tavalla. Kansainvälisestikin merkittävästä uutuuskohteesta odotetaan keskeistä vetonaulaa Pohjois-Savon matkailulle. Jääveistospuisto on auki tapaninpäivästä aina läpi kesän 2019.

Ainutlaatuinen jäämaailma kiehtoo

Leppävirran kunnan elinkeinoasiamies Anu Häiväläinen kertoo hiihtoareenan ainutlaatuisten olosuhteiden pääsevän Muumien myötä kunnolla oikeuksiinsa ja saavan myös ansaitsemaansa kansainvälistä näkyvyyttä.
– Kun Ice Cave sai ensimmäiset ulkomaalaiset jäänveistäjät vieraikseen pari vuotta sitten, olivat he aivan lumoutuneita tämän tilan tarjoamista mahdollisuuksista. Veistokset ovat täällä kestävissä olosuhteissa ja se motivoi luomaan entistä upeampia teoksia. Nyt kun mukana on myös maailmanluokan brändi eli Muumit, on meillä tarjota jotain aivan uniikkia ja uudenlaisia elämyksiä talvimatkailuun. Kiinnostus Muumi-jääveistospuistoa kohtaan on ollut todella suurta, Häiväläinen kertoo.

Huippuveistäjiä ja huippujäätä

Uuden jääveistospuiston takana on monen osapuolen rakentava yhteistyö. Mukana suunnittelussa ovat olleet Vesileppiksen lisäksi Moomin Characters Oy Ltd, Leppävirran kunta, teemapuistoihin erikoistunut Fantasia Works sekä Lapland Safarisin Game of Thrones -jääkylän taustavoimana toiminut SnowVillage. Toteutuksesta vastaa jäätaiteeseen erikoistunut yhdistys Jäälinna Ry. Jäälinna on valjastanut projektiin mestariveistäjänsä, kärkiniminään jäänveiston maailmanmestari, mongolialainen Lkhavgadori Dorjsuren ja Suomen mestari Anssi Kuosa.
Vesileppiksen liikuntapalveluiden toimitusjohtaja Esa Salmiheimo odottaa kävijäennätysten rikkoutuvan selvästi. 15 000 kävijää on viime vuosien kärkilukema, nyt sitä voidaan pitää varovaisena minimitavoitteena.
– Veistoksissa käytetty jää on peräisin Kittilän Lainionjoesta, paikkakunnalta, jossa on tutkitusti maailman puhtain ilma. Jään veistolaatua parantaa se, että jää muodostuu virtaavassa vedessä, jolloin siitä kehittyy kuplatonta, lujaa ja kirkasta. Luonnonjäästä tehty veistos alkaa itse loistaa valon osuessa siihen. Jääveistosmaailmassa tulee olemaan tekemistä kaikenikäisille myös jääliukumäkien ja muiden talviaktiviteettien muodossa, Salmiheimo kertoo jääveistospuiston ainutlaatuisesta kokonaisuudesta.

Aktiivilomaa ja kuumia rytmejä

Upean jääveistospuiston lisäksi Leppävirran talvi tarjoaa tekemistä ja elämyksiä todella monipuolisesti. Vesileppiksessä aktiviteetteja riittää ympäri vuoden hiihdosta keilailuun ja uinnista jääkiekkoon, vain murto-osa lajeista mainittuna. Monitoimihalli on liikuntatilan lisäksi myös suosittu konsertti- ja tapahtuma-areena ja kylpylän allasmaailmassa viihtyy koko perhe.
18. – 20. tammikuuta Vesileppiksessä soi hyväntuulinen musiikki vahvasti kansainvälisen Winter Ukulele Festin merkeissä ja helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Ladybug Rock´n Roll Weekender kokoaa vanhan rockin ja rockabillyn ystäviä sankoin joukoin eri puolilta Suomea jo kymmenettä kertaa. Molemmat ovat alkutalven varsinaisia vetonauloja, joihin majoitusvaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Vesileppis Areena toimii niin monipuolisena liikuntatilana kuin konserttiareenanakin.

p

Hyvinvointi- ja liikuntakeskus Vesileppis
Vokkolantie1, 79100 Leppävirta
puh. 029 170 0170
myynti@vesileppis.fi
www.vesileppis.fi

Leppävirran kunta
Savonkatu 39, PL 4, 79100 Leppävirta
puh. 017 570 911
matkailuneuvonta@leppavirta.fi
www.visitleppavirta.fi
www.leppavirta.fi
www.icecave.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.