Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Muuttosäveliä Riihimäeltä

Henkilöt, Muut

Riihimäeltä Kuopioon muuttaneelle Ilkka Esselströmille ovat savolaiset kiemurat alkaneet vähitellen oieta.

Ilkka Esselström on useimmille kuopiolaisille vielä varsin tuntematon nimi. Pitkän linjan musiikkimies muutti kaupunkiin viime syksynä. Pikkuhiljaa entinen riihimäkeläinen on alkanut löytää itsestään yhä enemmän kuopiolaisuutta.

Viime aikoina nimi Ilkka Esselström on näkynyt yhä useamman kuopiolaisen soittopaikan keikkailmoituksissa. Otimme selvää mikä mies on asialla.
-Muutin perheeni kanssa Kuopioon Riihimäeltä ja olen siis musiikki- ja teatterialan sekatyömies. Keikkamuusikkona liidaan omaa bändiä ja soitan trubakeikkoja, niitä kertyy noin sata per vuosi. Olen säveltänyt, sanoittanut, sovittanut, äänittänyt, tuottanut ja harjoituttanut musiikkia teatterille, omaan tuotantoon ja bändeille, Ilkka kertoo taustoistaan.

Yksin ja yhdessä

Ilkka on myös myös opettanut ryhmiä ja antanut yksityistunteja. Näyttelijänä viimeisimmät produktiot ovat olleet talvi- ja kesäteattereissa sekä elokuvassa. Tammikuuhun asti hänellä on ollut vielä melko paljon soitto- ja näyttelijäkeikkaa etelässä. Samalla ajanjaksolla on keikkakalenterissa ollut jo muutamia esiintymisiä myös Kuopiossa. Esiintyjänä niin soolo- kuin yhtyekeikat ovat yhtä mieluisia.
- Molemmissa on puolensa. Trubaduurina on helppo tarttua toiveisiin ja soittaa sen mukaan, mutta onhan bändi aina bändi ja mitä isompi, sen parempi. Parhaimmillaan bändini on kahdeksanhenkinen. Verkkoja ja lankoja olen viritellyt pikkuhiljaa, katsotaan nyt mitä niistä syntyy. Seuraavat keikat tällä seudulla ovat: 14.3. King’s Crown, 30.4. Kellaripubi, Tuusniemi ja vappupäivänä Petosen Karhunpesä eli pubilinjalla mennään näin aluksi. Jatkossa myös firma- ja yksityisbilekeikkoja tulee varmasti keikkalistalle yhä enemmän.

Kuopiolaisuus innostaa

Uuden kuopiolaisen sopeutuminen Savon pääkaupunkiin on sujunut mukavasti, uusi tulokas on otettu positiivisesti vastaan ja samalla Kuopion olemus on alkanut hahmottua.
-Kuopio on virkistävä, inspiroiva ja monipuolinen kaupunki, jossa on ollut suuri ilo tutustua paikallisiin vaikuttajiin ja tekijöihin, niin musiikin kuin teatterinkin alalta. Ennakkoon en tiennyt juuri mitään Kuopiosta, enkä tuntenut ketään. Nyt voin jo sanoa hieman murrettakin oppineena: Kyllä kelepoo Kuopijossa, muailman navassa virruutella, missä laevat huuteloo ja Kuopio tanssii ja soi! Nähdään keikoilla, Ilkka toivottaa lopuksi.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.