Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Nyt alkaa Juhlavuosi 15+1

Pääkirjoitus

Uuden juhlavuoden kunniaksi keräsimme parhaat palat menneiden vuosien tiimikuvista. Montako muistoa bongaat kuvasta? Huom! Kimmo Kapasta ei vahingoitettu kuvauksissa! Kuvassa takana vasemmasta reunasta lukien Heidi, Tuija, Jarmo, Jape, Hese ja Christina. Edessä (vas.) Olavi, Kimmo ja Aino. Kiitos upeasta kuvauspaikasta Ravintola Aika ja palloista sekä muusta rekvisiitasta Lelukauppa Partanen.

When life gives you lemons, make lemonade, sanoo tuttu sanonta. Vapaasti suomennettuna tämä tarkoittaa sitä, että elämän tarjoillessa sitruunoita mehusta kannattaa tehdä limpparia.
Tänä vuonna monista tsemppilausahduksista on tullut jo yliannostus. On vedetty yhtä köyttä, soudettu samassa veneessä, puhallettu yhteen hiileen ja otettu koppia etäkoulusta, maskisuosituksista, kokoontumisrajoituksista ja monesta muusta asiasta, joista olimme vuosi sitten vielä autuaan tietämättömiä.
Jos tuoreiden elämänviisauksien varastot alkavat jo ehtyä, on vanhoissa tutuissa viisauksissa vinha perä. Minä en ainakaan olisi selvinnyt tästä vuodesta järjissäni ilman läheisten, työkavereiden ja ystävien tukea.
Ja mitä tulee sitruunoihin ja limppariin, on pakko myöntää, että huonoista asioista versoo myös hyviä. On opittu paljon uutta.
Esimerkiksi viime viikolla keksin kaupassa, miten hedelmäpussin saa avautumaan silloinkin, kun kohmeisia näppejä ei maskin läpi saa höngittyä lämpimiksi ja turha uloshengittely on muutenkin epäsuotavaa (vinkki: vetäise tiukasti kahvoista).
Isommassa mittakaavassa on tullut pohdittua muun muassa sitä, mikä elämässä on lopulta tärkeää ja pitääkö aina olla niin kiire johonkin.
Tätä kirjoittaessani pandemiatilanne oli vielä haastava, mutta toisaalta valoa tunnelin päässä (taas yksi sanonta!) oli jo näkyvissä rokotteiden muodossa. Kyllä tästä selvitään. Ja kun selvitään, on tosiaankin juhlan aika.
Vuosi 2020 piti olla yhtä juhlaa. Ihan ei mennyt niin kuin Strömsössä, mutta eipä se haittaa. Tulee uusia vuosia ja uusia juhlia ja nyt ne otetaan vastaan entistäkin kiitollisempina ja uudet kujeet mielessä.
Kulunut vuosi opetti senkin, että yhteisössä on voimaa. Ja XPress-yhteisöön kuuluvat tiimimme lisäksi myös ihanat asiakkaamme ja lukijamme. Teidän kanssanne on ollut hyvä kulkea tämäkin vuosi läpi. Kiitos siitä.
Sitten onkin uuden juhlan aika. Ensi vuonna vietetään uutta juhlavuotta, järjestykseltään 15+1.
Uusi vuosi, täältä tullaan!

Aino-Maria Savolainen
Sisältöpäällikkö

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.