Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Miekkailu on kiva harrastus, Otto Lotila vinkkaa.

Syksyn tullen on kiva kokeilla eri urheilulajeja. Miekkailu on monille tuntematonta puuhaa, mutta useampi sitä kokeillut on jäänyt lajin pariin pysyvästi. Vauhtia ja aitoa jännitystä tarjoava miekkailu tarjoaa Kuopiossakin osaavaa valmennusta ja mahdollisuuden myös kilpailuihin.

Kuopion Miekkailuseura harjoittelee Alavan palvelutalon tilavassa liikuntasalissa. Alkuverryttelyt tapahtuvat kuin missä tahansa treeneissä, mutta askel askeleelta alkaa hahmottua mistä on kysymys. Lopulta nuoret urheilijat ovat salissa miekkailuvarusteissa kasvosuojia myöten ja alkaa kuulua elokuvistakin tuttu nopeiden askelten ja miekkojen kalahtelun luoma äänimaailma. Tauolla jututimme kahta nuorta miekkailijaa ja heidän valmentajaansa.

Kuopiosta kohti maan kärkeä

Jan Jäntti on miekkaillut neljä vuotta ja kilpaileminen on kuulunut ohjelmaan alusta lähtien. Viime vuonna Jani osallistui jo kansainvälisiinkin kisoihin ja lähestyi SM-kisoissa ikäluokkansa kärkeä.
– SM-kisoissa sijoitus oli U17-sarjassa yhdestoista. Tulevalla kaudella miekkailen jo U20-sarjassa ja tavoitteena on tunkeutua kymppisakkiin. Siinä on tavoitetta riittämiin kotimaassa ja kansainvälisissä kisoissa tuo sarja onkin jo todella kova. Sen kärki on jo lähellä yleisen sarjan huippuja, Jani vertailee.

Edullinen harrastus

Marraskuussa 13 vuotta täyttävä Otto Lotila on hänkin miekkaillut jo nelisen vuotta. Hänenkin on tullut aika ottaa harrastuksessa askel eteenpäin eli osallistua myös kilpailuihin. Nuori urheilijan suhde lajiinsa on mutkaton.
– Miekkailu on ensimmäinen urheilulajini, en ole esimerkiksi jalkapalloillut aiemmin. Miekkailu itsessään on haastavaa ja kivaa, lisäksi nämä muut miekkailijat ovat tosi mukavaa porukkaa. Kauhean kallistakaan miekkailu ei ole, yhden huippuluokan lätkämailan hinnalla saa jo varusteet miekkailuun. Lisäksi kamoja kierrätetään paljon, pieneksi jääneet siirtyvät seuraaville. Miekkailussa muotikaan ei lisää kuluja, vehkeet ovat melko samanlaisia vuosikymmenestä toiseen, Otto kertoo.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.