Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Nyt on puurakentamisen aika

Rakentaminen ja remontointi

Hannu Haaranen (vas.), Jarkko Mattila (kesk.) ja Tero Huuskonen aloittivat RP-Karmin yrittäjinä maaliskuussa.

RP-Karmi tunnetaan rakentamisesta, jossa laadukas työnjälki on toiminnan kulmakivi. Laatu, tyytyväinen asiakas ja vastuullinen puurakentaminen ovat toiminnan keskiössä myös uusien omistajien jatkaessa toimintaa.

RP-Karmilla uskotaan puurakentamisen tulevaisuuteen. Korvaamalla betoni mahdollisimman pitkälle puulla, on rakentamisen päästöjä mahdollisuus pienentää huomattavasti. Yrityksellä on käynnissä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa projektityö, jossa selvitetään puurakentamisen hiilijalanjälkeä erilaisissa rakentamistarpeissa. Tutkimuskohteena on ensi keväänä käynnistettävä Kalliotörmän rakennuskohde.
– Haluamme selvittää, millaisia hiilivaikutuksia puun käyttämisessä runkorakenteisiin on ja vastata näin omalta osaltamme tuleviin hiilitavoitteisiin, yrittäjät Jarkko Mattila, Tero Huuskonen ja Hannu Haaranen kertovat.
Puurakentaminen on betonirakentamista kalliimpaa.
– Tahtotilamme on siirtyä käyttämään rakennustekniikkaa, jossa on pienempi hiilijalanjälki, joten meidän tulee kehittää tehokkaita työtapoja, joilla pienennetään kustannuseroa.

Ekologisia ja laadukkaita ratkaisuja

Vastuullisuus, laadukas rakentaminen ja työnjälki ovat määreitä, jotka on totuttu liittämään RP-Karmin toimintaan.
– Viimeistellyn lopputuloksen lisäksi laatu tarkoittaa myös ajallista, teknistä, taloudellista ja turvallisuuden laadunhallintaa. Näissä kaikissa asioissa kehitämme toimintaamme koko ajan. Kaikista tärkeintä on tietenkin tyytyväinen asiakas, Haaranen muistuttaa.
Tulevaisuudessa asiakkaille halutaan tarjota myös ekologisesti mahdollisimman kestäviä ratkaisuja.

Uudet omistajat – tuttu laatu

Vuonna 1993 perustettu RP-Karmi sai maaliskuussa 2020 uudet omistajat, kun Mattila, Huuskonen ja Haaranen ostivat yrityksen osakekannan. Yrittäjäkolmikossa jatkuvuutta edustaa vastaava työnjohtaja Tero Huuskonen, joka on työskennellyt yrityksessä vuodesta 2007 saakka ja ollut yksi omistajista jo aiemmin. Uusista omistajista hallituksen puheenjohtaja Jarkko Mattilalla on vahva talousosaaminen. Viimeisimmäksi hän työskenteli Sansian toimitusjohtajana. Kolmas yrittäjä Hannu Haaranen tuli puolestaan yritykseen ensin työpäälliköksi ja yrityskauppojen myötä rakennus- ja elementtituotannon johtoon. Hänellä on vahva kokemus niin työnjohdosta kuin opetuksestakin.
– Meillä on kasassa hyvä porukka ja osaamiset täydentävät toisiaan. RP-Karmilla on hyvä maine, eikä suurempia strategisia muutoksia ole tarvinnut tehdä. Päätoimialamme on edelleen asuntotuotanto. Olemme kuitenkin tehneet päänavauksen ja tarjoamme osaamistamme ja palveluamme myös asuntotuotannon urakkakilpailutukseen. Niin uusien palveluiden kuin tuotantomäärienkin suhteen haemme kasvua, mutta sitä työtä tehdään maltilla ja pala kerrallaan, Mattila summaa.

Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä tehtävässä hankkeessa selvitetään puurakentamisen vaikutuksia hiilijalanjälkeen. Hankkeen aloituspalaverissa mukana RP-Karmin yrittäjät, opintojakson vastuuopettaja Teppo Houtsonen (kolmas vasemmalta) sekä neljännen vuoden opiskelijat Jaakko Miettinen (kolmas oikealta) ja Simo Hyvönen (oik.).

p
RP-Karmi

Valssarintie 2, 70900 Toivala
Jarkko Mattila puh. 040 163 1737
Hannu Haaranen 040 163 1517
Tero Huuskonen 040 766 1757
info@rpkarmi.fi
www.rp-karmi.fi
Myös Facebookissa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.