Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ohjatusti oma polku työelämään

Koulutus, Työ&Myö

Pohjois-Savon opiston koulutus antaa tehokkaasti vauhtia oman tulevaisuuden suunnittelulle. Tämä koulutus tarjoa sinulle tietoa ja vaihtoehtoja. Ota rohkeasti yhteyttä, opettaja Mari Timonen vinkkaa.

Mietitkö mitä tekisit seuraavaksi?

Pohjois-Savon opiston maksuton neljän kuukauden koulutus antaa hyvät valmiudet pohtia omaa tulevaisuutta ja toimia aktiivisesti sen eteen. Koulutus auttaa työllistymisessä ja tarvittaessa uuden ammatin löytämisessä. Koulutus järjestetään 4.1. – 30.4.2021 ja hakea voi vaikka heti.

Tässä ajassa yhä useampi miettii omaa elämäntilannettaan – mitä työtä haluaisi tehdä tai miten kouluttautuisi. Monen tuumaustauko venyy ja epätietoisuus vain kasvaa. Pohjois-Savon opisto tarjoaa vaihtoehdon epävarmuudelle, uusi koulutus luo ohjatusti polun omalle paikalle työelämään. Opettaja Mari Timonen kertoo uuden koulutuksen olevan tarkoitettu iästä ja taustasta riippumatta niin nuorille kuin myös vaikkapa ammatinvaihtajille tai uudelleenkouluttautumista harkitseville.
– Kyseessä on neljän kuukauden koulutus, jonka aikana tulevaisuutta rakennetaan tuetusti ja työelämätaitoja monipuolisesti kehittäen. Yksilöllinen ohjaus ja tuki on tärkeää, sillä yhdelle sosiaaliset tilanteet saattavat olla iso kynnys työllistymiselle, toinen taas tarvitsee koulutuksesta jotain muuta löytääkseen oman suuntansa. Lähtökohtana on aina kunkin oma tilanne ja tavoitteet. Koulutuksessa mennään ihminen edellä etsien jokaiselle osallistujalle oma suuntansa, vaikka työllistyminen onkin yksi tärkeä koulutuksen tavoitteista. Toki tämän koulutuksen myötä valmiudet vastata muuttuviin työelämän vaatimuksiin ovat huomattavasti paremmat. Tässä koulutuksessa asiakaslähtöisyys on konkreettista totta, Timonen linjaa koulutuksen sisältöä.

Yksilöllistä ohjausta

Pohjois-Savon opiston koulutuksessa opintojen henkilökohtainen tuki sekä uraohjaus ovat keskeisiä menetelmiä. Jokaisen osallistujan kanssa tehdään henkilökohtainen opiskelu- ja työllistymissuunnitelma ja tutuksi tulevat niin työelämän vaatimukset tietotekniikan hallinnassa, markkinoinnissa kuin verkostoitumisessa sekä tietenkin yrittäjyys mahdollisuutena työllistymiseen.
– Olemme kaikki erilaisia erilaisine tavoitteineen ja unelmineen, mutta kenenkään ei tarvitse tässä koulutuksessa miettiä asioitaan yksin. Koulutus tapahtuu täällä Pohjois-Savon opistolla, mutta ohjelmassa on myös koulutus- ja työkokeiluja, joiden pohjalta jatkoa on helpompi suunnitella, Timonen kertoo ja muistuttaa että koulutus on opiskelijalle maksuton ja sisältää myös ruokailut. Koulutukseen on mahdollista saada joko lyhytkestoista työttömyysetuutta tai opintotukea, kunkin opiskelijan tilanteesta riippuen. Kuopion seutua kauempaa tulevilla on mahdollista myös tiedustella opistolta asuntolapaikkoja, Mari Timonen kertoo.

Monipuolinen koulutustarjonta

Pohjois-Savon opisto sijaitsee rauhallisella ja luonnonkauniilla paikalla Hiltulanlahdessa Etelä-Kuopiossa lähellä Matkus-kauppakeskusta. Opistolla opiskellaan kansanopistolinjoilla myös digisuunnittelua ja sisustussuunnittelua. Lisäksi lyhytkurssit täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla. Opistolla voi opiskella myös aikuisten perusopetuksen oppimäärän. Opisto kouluttaa myös koko Itä-Suomen alueelle ja valtakunnallisestikin kommunikaation ja viittomakielisen ohjauksen ammattilaisia. Myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus sijaitsee Pohjois-Savon opistolla kouluttaen muun muassa tulkkeja ja yhteisöpedagogeja.

 

Pohjois-Savon opistolla opiskellaan mukavassa ilmapiirissä ja viihtyisässä ympäristössä.

p
Pohjois-Savon opisto

Kansanopistotie 32
70800 Kuopio
Lisätietoja koulutuksesta:
mari.timonen@psko.fi
Puh. 040 146 0209
täytä hakulomake osoitteessa
www.psko.fi
Facebook ja Instagram
@pohjoissavonopisto

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.