Ohraryynirieska

Reseptit

Tähän ohjeeseen voit käyttää piimää, jonka parasta ennen päiväys on mennyt muutaman päivän yli. Muita raaka-aineita löytyy oman keittiön kaapista.

Ohraryynirieska

Uunipellillinen noin 25 palaa

1 l piimää
4 dl kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita
2 kpl kananmunia
2 dl kaurahiutaleita
2 dl maitoa tai kermaviiliä
50 g voita sulatettuna tai ½ dl öljyä
2 tl suolaa

Kaada piimä kulhoon, lisää suurimot ja anna turvota yön yli.
Sekoita seuraavana päivänä joukkoon kaikki muut ainekset. Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada seos pellille.
Paista rieska 225-asteisessa uunissa n. 30 – 40 minuuttia, kunnes rieska on saanut kauniin värin.

Tarjoa lämpimänä voin tai munavoin kanssa. Rieskasta saat kivoja suolapaloja esimerkiksi kahvipöytään kun laitat päälle munavoin lisäksi kylmäsavulohta ja kasviksia.

Hae sivustolta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.