Tähän ohjeeseen voit käyttää piimää, jonka parasta ennen päiväys on mennyt muutaman päivän yli. Muita raaka-aineita löytyy oman keittiön kaapista.
Ohraryynirieska
Uunipellillinen noin 25 palaa
1 l piimää
4 dl kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita
2 kpl kananmunia
2 dl kaurahiutaleita
2 dl maitoa tai kermaviiliä
50 g voita sulatettuna tai ½ dl öljyä
2 tl suolaa
Kaada piimä kulhoon, lisää suurimot ja anna turvota yön yli.
Sekoita seuraavana päivänä joukkoon kaikki muut ainekset. Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada seos pellille.
Paista rieska 225-asteisessa uunissa n. 30 – 40 minuuttia, kunnes rieska on saanut kauniin värin.
Tarjoa lämpimänä voin tai munavoin kanssa. Rieskasta saat kivoja suolapaloja esimerkiksi kahvipöytään kun laitat päälle munavoin lisäksi kylmäsavulohta ja kasviksia.