Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Oikein valittu juoksukenkä säästää vammoilta

Erikoisliikkeet

Saucony ja Mizuno ovat molemmat huipputossuja, joiden mallistosta löytää omansa niin kuntoilija kuin kilpaurheilijakin, Untamo Kuikka muistuttaa.

Oikein valituilla jalkineilla ja tekstiileillä on suuri merkitys niin kuntoilun kuin tavoitteellisen harjoittelunkin miellyttävyyden kannalta. Jalkineilla voidaan pienentää vammariskiä ja oikaista jo syntyneitä virheellisiä asentoja ja liikeratoja.

Nykypäivän liikkujalle on tarjolla todella monipuolinen valikoima erilaisia juoksutossuja käyttötarkoituksesta ja juoksijan henkilökohtaisista ominaisuuksista riippuen. Yrittäjä Untamo Kuikka on seurannut juoksutossun kehitystä läheltä aina Emil Zatopekin ajoista lähtien. Pitkän linjan urheiluvaikuttajan sanoilla on vankan kokemuksen tuomaa painoarvoa.

Kenkä korjaa ja suojaa

– Juoksujalkineiden valintaperusteiden kärjessä ei voi olla esimerkiksi hinta tai kengän väri, valinnalle on olemassa tärkeämmät kriteerit. Oikean kengän valinta onnistuu meillä juoksumaton ja jalkatesterin avulla. Testilaitteellamme paljastuvat jalkojen yksilölliset erot ja kuormitukset, juoksumatolla ostaja voi testata eri malleja juosten ja kävellen. Kengän valinta on syytä perustaa faktoihin, ei mutu-tuntumaan, Untamo Kuikka linjaa.
Erityisesti juniorien kohdalla kengänvalinnassa on syytä olla tarkkana. Oikea jalkine auttaa askeltamaan oikein, eikä myöhemmin runsaasti harmia aiheuttavia virheasentoja synny. Pienikin askelvirhe tarpeeksi toistettuna voi aiheuttaa esimerkiksi selkäongelmia.

Kelivapaata liikuntaa urheilutekstiileillä

Jos kenkien kehitys on ollut huimaa, samaa voidaan sanoa myös urheilutekstiileistä ja etenkin alusasuista. Niitä käyttävä ei läkähdy eikä palele, olo on miellyttävä kaikissa olosuhteissa.
– Alimmainen vaatekerros siirtää iholta kosteuden ulompiin vaatekerroksiin. Iho pysyy kuivana vaikka liikunnan intensiteetti vaihtelisikin. Esimerkiksi kotimaisen Svalan alus- ja välikerrastot auttavat kehoa säilyttämään oikean lämpötilan ja toimivat sekä lämpimissä että kylmissä olosuhteissa. Verkkokudos- tai merinokerrastot ovat todella toimivia alusasuja hiihtoon, vaelluksille ja kevään muuhun ulkoliikuntaan, Untamo esittelee.

p
Untamon Urheilu

Haapaniemenkatu 12, 70100 Kuopio
puh. 017 263 1311
ma – pe 9.30 – 18, la 9 – 14
info@untamonurheilu.fi
www.untamonurheilu.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.