Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Olli Herman on Rauhalahti Teatterin Danny

Tapahtumat

Rauhalahti Teatterin lavalla nähdään tulevana kesänä vauhdikas musikaali-show Kun Danny toi shown Suomeen. Musikaali kertoo tarinan kulissien takaa: käsikirjoitukseen on haettu tietoa ja inspiraatiota läsnäolleiden muistoista ja saatavilla olevista tallenteista. Tarinat keikkabusseista, takahuoneista ja D-tuotannon taustajoukkojen työskentelystä nostetaan ensimmäistä kertaa Dannyn tarinan keskiöön. Musikaalissa käytetään myös ensimmäistä kertaa aitoja ja alkuperäisiä Danny Show -esiintymisvaatteita sekä rekvisiittaa. Lavalla nähdään muun muassa nyrkkeilykehä, käärmelaatikko sekä muuta tarpeistoa.

Ilkka “Danny” Lipsanen odottaa musikaalia innostuneena.

– Sen verran olen käsikirjoitukseen tutustunut, että luvassa tuntuu olevan aito rockn’roll-henkinen esitys, ei mikään Tahdon olla sulle hyvin hellä -tyyppinen tarina. Yleisö saa olla varuillaan!

Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaavat Ismo Apell ja Jäppi Savolainen kertovat, että Rauhalahdessa nähdään henkiin herännyt Danny-museo. Lavalla nähdään muun muassa yli kaksimetrisen boa-käärmeen lisäksi Kuopion Sirkuksen ilma- ja tankoakrobaatit.

– Proggis lähti vähän lapasesta, mutta ei kyllä jätä ketään kylmäksi. Vähän kuin Danny Show aikoinaan, Savolainen lupaa.

Legendan saappaisiin

Yksi kuumimmista kysymyksistä on ollut se, kuka astuu lavalle Dannyn saappaisiin. Nuoren rocktähden roolin ottaa haltuunsa Kuopion oma poika Olli Herman.

– On todella suuri kunnia täyttää Dannyn suuret saappaat tai ainakin yrittää sitä. Lähden tekemään roolia nöyrin mielin. Samalla odotan jo innolla ensimmäistä Kuopiossa vietettävää kesää pitkään aikaan, hän kertoilee.

Hermanin Reckless Love -yhtye täyttää 10 vuotta.

– On hyvä, että minulla on edes kymmenen vuoden artistikokemus takana, se antaa hyvän pohjan lähteä tekemään Dannyn roolia.

Tekijät lupailevatkin, että Olli Herman tuo lavalle nimenomaan 1960-luvulla Suomen musiikkimaailman mullistaneen fyysisen rockin ja lavaesiintymisen. Myös Danny pitää roolitusta onnistuneena.

– Tuotanto on onnistunut näyttelijävalinnassa erinomaisesti. Olen kuullut Hermanista kaikkialta pelkästään positiivisia asioita.

Hermanin lisäksi lavalla nähdään myös muun muassa Sakari Kuosmanen, moninkertainen tangoprinssi Mika Mäkkeli, Harri Husso, Ismo Apell, Iitu Apell ja Iidaliina Apell.

Muhkea potti hyväntekeväisyyteen

Lehdistötilaisuudessa luovutettiin Rauhalahti Teatterin ja Koljonvirta Teatterin viime kesänä hyväntekeväisyyteen keräämät varat avustuskohteisiin. Tällä kertaa yli 22 000 euron potin Kuopion alueen osuus jaettiin Kuopion kaupungin perhetyön, Kuopion kaupungin aikuissosiaalityön, KYSin nuorisopsykiatrian poliklinikan, TUKEVA-työvalmennussäätiön sekä Etsivän nuorisotyön kesken.

Myös Danny Show -musikaalin tuotosta annetaan euro jokaisesta myydystä lipusta myöhemmin päätettävään kohteeseen.

Lehdistötilaisuudessa julkistettiin myös tieto Turpatalli Oy:n ja Matkailukeskus Rauhalahden viiden vuoden jatkosopimuksesta. Teatteritoiminnalle on luvassa myös maantieteellistä laajennusta, sillä Pauliina Hukkanen ja Ismo Apell käynnistävät kesällä teatterihankkeen Rantasalmella. Järvisydän kesäteatteri avataan 12. kesäkuuta.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.