Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Onko kesää ikävä? Nämä dekkarit vievät takaisin valoon!

Muut

Useimmat, varsinkin pohjoismaiset, dekkarit tihkuvat räntää, kylmää ja harmautta. Tyylisuunnalla on oma nimikin, Nordic Noir, ja se niittää maailmalla menestystä niin kirjallisuudessa kuin TV-sarjoissakin.

Mutta entä jos elämä on jo valmiiksi täynnä pohjoista pimeyttä, päivät lyhenevät ja kostean jäinen viima pureutuu luihin ja ytimiin?

Onneksi takaisin kesään voi palata myös kirjojen parissa. Eikä luettavaksi ole pakko valikoida romanttista viihdettä (joka kumma kyllä useimmiten tuntuu sijoittuvan kesään), sillä kotimaisista dekkareista löytyy myös kesäisiä tapauksia.

Näillä kirjoilla saat jännitystä elämään, mutta myös äkkilähdön kesään. Kylmät väreet selkäpiissä syntyvät ainoastaan juonenkäänteistä, ei kalseasta ilmastosta!

 

Tommi Laiho: Uhanalaiset

Siirtolapuutarha-alue on mitä parhain dekkarin tapahtumapaikka. Suljettu yhteisö, jossa kaikki tuntevat toisensa ainakin kasvoista, mutteivät niin hyvin, etteikö tilaa salaisuuksillekin olisi.

Helsinkiin sijoittuvassa tarinassa tilastotieteilijä havaitsee, että eräässä kaupunginosassa tapahtuu epätavallisia kuolemantapauksia merkittävän paljon enemmän kuin muualla. Asiaa alkaa tutkia rikostutkija Karita Haapakorpi yhdessä psykologiystävänsä kanssa. Kun kuolemantapauksia tulee lisää, tutkijat huomaavat olevansa vuosikausia toimineen sarjamurhaajan jäljillä.

Laihon esikoisromaani palkittiin Otavan Rikos 2019 -jännitysromaanikilpailussa ja se on myös optimoitu televisiosarjaksi.

 

Karin Erlandsson: Kuolonkielot

Tämä dekkari sopii kesää kaipaavien lisäksi myös nostalgianälkäisille, se nimittäin sijoittuu 1990-luvun alkupuolelle. Nuori kesätoimittaja saapuu ensimmäiseen työpaikkaansa erään suomenruotsalaisen pikkukaupungin paikallislehden toimitukseen.

Ensimmäiseksi tehtäväkseen hän saa raportoida kaupungin juhannuksen juhlinnasta. Keskikesän juhlaa on vietetty paikkakunnalla samoin tavoin jo vuosikymmenet, joten varsinaista skuuppia ei ole odotettavissa. Mutta toisin käy, kun metsästä löytyykin ruumis.

Itse murhamysteerin lisäksi kirjassa käsitellään myös muita teemoja, kuten parisuhdeväkivaltaa. Rankasta aiheesta huolimatta kirjan yleisvire on kesäisen kevyt.

Johanna Savolainen: Se joka pääsi pakoon

Myös Johanna Savolaisen esikoisdekkari sijoittuu pienelle paikkakunnalle, kuvitteelliseen paikkaan jossakin Kotkan ja Haminan läheisyydessä. Kylän keskus on lounasravintola-baari ja sen omistaja Anna odottaa kesänviettoon koripallosankaripoikaansa.

Mutta Teemun saapumisen myötä alkaa tapahtua kummia. Yksi henkilö löydetään pahoinpideltynä ja lopulta Annan talon läheisyydestä löytyy myös ruumis. Onko vain sattumaa, että tapahtumat tuntuvat kiertyvän Annaan ja Teemuun vai onko heillä jotakin tekemistä asian kanssa?

Leppoisa ja kaiken nähnyt rikosylikomisario Veikko Niskanen alkaa selvittää tapausta.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.