Paistettua lohta

600 g kirjolohifileetä
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl voita
suolaa, mustapippuria

Leikkaa lohifilee 4 osaan. Kuivaa lohen pinta.
Kuumenna pannu, laita öljy, voi ja fileepalat paistinpannuun nahkapuoli alaspäin. Kun nahka on saanut hyvän värin ja rapeuden, käännä kalapalat toisin päin. Paista kalaa keskilämmöllä kauniin väriseksi ja valele paiston aikana. Mausta kalat.
Jos käytät sisälämpömittaria, kalan sisälämpötila tulisi olla +45 – 52 astetta, jotta se ei ole kuivaa.  Jos pidät kypsemmästä kalasta, pidennä paistoaikaa.

 

Sinapinversorisotto

8 dl kasvislientä
2 kpl salottisipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1/2 dl öljyä
sinapinversoja noin 2/3 kasvualustasta
2 dl parmesaaniraastetta
suolaa, mustapippuria, voita

Kiehauta kasvis- tai kanaliemi liemikuutiosta tai fondista pakkauksen ohjeen mukaan. Aja sauvasekoittimella versot hienoksi öljyn kanssa. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.
Lisää kattilaan riisit, sekoittele ja anna niidenkin kuullottua muutama minuutti niin, että väri muuttuu lasimaiseksi. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on lähes haihtunut.
Lisää kattilaan kauhallinen kuumaa kasvislientä. Anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää lientä riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan ja lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on imeytynyt riisiin. Sekoittele risottoa koko ajan. Jatka näin, kunnes risotto on napakan kypsää eli al dente. Riisissä saa olla vielä hieman puruvastusta jäljellä. Kypsä risotto on löysähköä, ja riisinjyvät ovat vielä erillään.
Sekoita kypsän risoton joukkoon versoöljy ja raastettu parmesaani. Mausta suolalla, pippurilla ja voilla.