Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Pala Lappia keskellä Kuopiota

Majoitus ja matkailu

Hotellinjohtaja Miia Siltala ja Lapland Hotels-ketjun keittiöpäällikkö, huippukokki Tero Mäntykangas toivottavat kaikki tutustumaan uuteen kuopiolaishotelliin lappilaisilla mausteilla.

Kuopion hotelli- ja ravintolatarjonta on jälleen pykälän verran monipuolisempi ja tasokkaampi. Asema- ja Puijonkadun kulmauksessa palvelee nyt Lapland Hotels Kuopio, joka tuo kaupunkiin laadukasta majoitusta, pohjoisen raaka-aineet ja modernit maut.

Lapland Hotels on Suomen suurin yksityinen hotelliketju, johon kuuluu 18 hotellia ja 2400 huonetta ja huoneistoa sekä yli 9 000 ravintolapaikkaa ympäri Suomea. Kesäkuun alussa avattu Lapland Hotels Kuopio on herättänyt niin kuopiolaisissa kuin kaupunkiin saapuvissa matkailijoissakin voimakasta kiinnostusta. Hotelli on täysin uudistunut. Lapin tarinoista syntyvä mystiikka näkyy yleisilmeen rauhallisuutena ja pieninä, harkittuina yksityiskohtina.
– Moderni lappilaisuus näkyy ja tuntuu hotellin ilmeessä. Lappi ja sen luonto ovat keskiössä kaikessa, mitä uudessa hotellissa tehdään. Tarjoamme ainutlaatuisen palvelukokonaisuuden, joka palvelee niin paikallisia kuin matkailijoitakin, hotellinjohtaja Miia Siltala lupaa.

Aitoja Lapin makuja

Hotellin yhteyteen avattava ravintola Gallá Kitchen & Bar tarjoaa Lapin arvostetuimpia raaka-aineita, kuten riekkoa, kuningasrapua ja rautua. Aitoihin pohjoisen makuihin perustuva keittiö nojaa vahvasti maailman puhtaimpiin raaka- aineisiin. Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas painottaa aitouden merkitystä, oikotietä unohtumattomaan ruokaelämykseen ei ole.
– Me lappilaiset syömme sitä, mitä näemme, kun katsomme ikkunasta ulos. Raaka-aineiden suhteen olemme hyvin omavaraisia. On mahtavaa tarjota asiakkaillemme ruokaa, jonka alkuperän tiedämme tarkalleen. Tämä periaate pitää kutinsa myös Kuopiossa. Syytä onkin, onhan Kuopio todella vahva ravintolakaupunki ja lähiruoka on täällä arvostettu laatutekijä, Mäntykangas kertoo.

Kalakukkoakin tunturista

Gallá Kitchen & Bar muistuttaa tyyliltään ja tasoltaan paljon Lapland Hotelsin Oulun ja Tampereen hotellien yhteydessä olevia ravintoloita. Listalta löytyy niin klassikoita kuin hieman yllättävämpiäkin makuyhdistelmiä sisältävä maistelumenu. Vaikka kaupunkiravintoloiden juuret ovat Lapissa, myös paikallisuus halutaan ottaa huomioon tyylikkäästi ja hyvällä maulla.
– Kun avasimme ravintolan Tampereelle, mietimme, miten voisimme tuoda aamiaiselle paikallista mustaamakkaraa lappilaisittain. Löysimme Lapista tuottajan, joka valmistaa meille mustaamakkaraa porosta. Nyt kun avasimme Kuopioon, mietimme, minkä savolaisen herkun tekisimme lappilaisittain. Ehkä tuomme aamiaiselle lappilaisen version kalakukosta. Jos sen teemme, täytyy sen Kuopiossa myös olla todella hyvää. Mäntykangas lupaa.

Tuli on keskeinen elementti pohjoisen ruoanlaitossa.

p

Lapland Hotels
Kuopio
Puijonkatu 32, 70110 Kuopio
kuopio@laplandhotels.com
vastaanotto puh 017 552 8801
ravintola puh 017 552 8803
www.laplandhotels.com

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.