Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Palkittuja makuja perinteisin menetelmin

Elintarvikkeet

Markku Ylihärsilä ja valikoima Kalaryssäyksessäkin hyvin kauppansa tehneitä palkittuja kalatuotteita.

Kuopion Perinnetuotteen kalatuotteet ja kalakukot vastaavat tiukimpienkin makuraatien haasteeseen. Kalatuotteet saivat Lontoon Great Taste Awards -tapahtumassa ihastuneen vastaanoton ja kalakukoilla on APT eli Aito Perinteinen Tuote -nimisuoja.

Kuopion Perinnetuote Oy panostaa rajattuun tuotevalikoimaan, mikä täyttää kovimmatkin laatu- ja makukriteerit. Kalakukot valmistetaan APT eli Aito Perinteinen Tuote -nimisuojan mukaisella reseptillä. APT korostaa tuotteen perinteistä koostumusta tai tuotantotapaa. Sitä voidaan valmistaa missä tahansa Euroopan unionin jäsenvaltiossa, mutta vain rekisteröidyn valmistusmenetelmän mukaan.
Kalatuotteet valmistetaan kotimaisista järvi- ja merikaloista sekä ulkolaisista kalafileistä. Perinteisillä menetelmillä aikaansaatu ainutlaatuinen makumaailma on saanut lukuisia kansainvälisiä tunnustuksia. Näillä menetelmillä valmistetut tuotteet palkittiin jo neljännen kerran kahdessa maailman arvostetuimmassa raadissa. Maailman halutuimmat ruoka- ja juomapalkinnot jakava Great Taste Awards arvioi tänäkin vuonna sokkomakutestin perusteella kuopiolaiset kalatuotteet korkeimpaan laatuluokkaan.

Tunnukset tiukan arvioinnin tulos

– Tänä vuonna lähetettiin yli sadasta eri maasta 12 772 tuotetta arvioitaviksi. Lähes 13 000 tuotteen joukosta vain neljä lohikalatuotetta sai kolmen tähden Great Taste -tunnuksen. Perinnetuotteen kiviuunissa kylmäsavustettu lohifile ja paahtosavustettu kirjolohifile kuitenkin saivat tämän korkeimman mahdollisen tunnustuksen, toimitusjohtaja Markku Ylihärsilä kertoo.
Myös graavisuolattu kirjolohifile palkittiin kahdella tähdellä. Avotulella loimutettu lohi- ja kirjolohifile, paahto-savustettu lohifile ja lohipastrami saivat yhden tähden tunnuksen. Kiviuunissa kylmäsavustettu kirjolohifile sai kaksi tähteä jo vuonna 2017. Vuoden 2017 Great Taste -testiin verrattuna Kuopion Perinnetuotteen saamien tähtien kokonaismäärä yli kaksinkertaistui viidestä kahteentoista.

Perinteiset valmistusmenetelmät

Kuopion Perinnetuotteen tarkkaan harkitun valikoiman menestys perustuu tinkimättömään laatuun, joka täyttää kovimmatkin kriteerit. Onnistunut lopputulos on yhdistelmä sukupolvien yli vaalittuja perinteisiä menetelmiä ja tiukkaa laadunvalvontaa.
– Uskoimme tuotteisiimme, mutta näin loistava tulos kieltämättä yllätti hieman. Tämä antaa uskoa jatkaa tiellä, missä korkea laatu ja aidot maut vievät kuopiolaisia kalatuotteita koko maailman herkkusuiden tietoisuuteen, Markku Ylihärsilä linjaa.

Great Taste -tunnus merkitsee tiukoissa makutesteissä todettua korkeaa laatutasoa.

Kauppahallin Ykkösherkun valikoimissa on nyt myös herkullinen sampi, joka tulee Pohjois-Italiasta.


Herkkusuiden ykköspaikka

Kauppahallin Ykkösherkku panostaa paikallisuuteen ja kansainvälisiin makuihin, mutta ennen kaikkea korkeaan laatuun. Kuopion Perinnetuote Oy:n aidot kalakukot ovat haluttu tuote niin turisteille tuliaisiksi kuin lähiasiakkaiden ruokapöytään.
Ykkösherkusta löytyy kukkojen lisäksi muitakin herkkuja. Vaikkapa syksyn juhla- ja alkutalven pikkujoulupöytään sopivat laatujuustot tulevat Ykkösherkulle suoraan valmistajilta ja maahantuojilta. Runsas valikoima kattaa juustoja Suomesta, Hollannista, Ranskasta, Italiasta, Sveitsistä ja Espanjasta. Juustojen seuraksi löytyy myös monipuolinen valikoima herkullisia hillokkeita ja paljon muuta maistuvaa lähituottajilta ja maailmalta. Syksyn uutuusherkku on herkullinen italialainen beluga-sampi, joka on kulinaristien keskuudessa lajissaan arvostetuin.

p
Kuopion Perinnetuote Oy

Tototie 4, 70420 Kuopio
puh. 040 545 4233
info@perinnetuote.fi
www.perinnetuote.fi

Ykkösherkku

Kauppahalli 70100 Kuopio
puh. 040 762 1928
ma – pe 9 – 17, la 9 – 15
info@ykkosherkku.fi
www.ykkosherkku.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.