Palveluasiakas

Olan takaa

Asiakaspalvelu on termi, minkä merkitystä palveluelinkeinoja hyödyntävä kuluttaja nykyään yhä enemmän miettii. Jopa niin paljon, että lopulta tapahtuu muodonmuutos kasvottomasta kuluttajasta palveluasiakkaaksi. Palveluasiakas kiinnittää huomiota yksityiskohtiin, ilmapiiriin ja virittää oman käytöksensä asiakaspalvelua testaavaksi. Kuten jo arvasittekin, itse lukeudun tähän kuluttajaryhmään – hyvässä ja pahassa.

Pitkän linjan palveluasiakkaan vaatimukset ja odotukset ovat asettuneet uomiinsa ja loppujen lopuksi asetelma on hyvin simppeli. Asiakkaalla on joku tarve tai pulma, jonka hän haluaa ratkaista, olkoon se sitten iskunvaimentajan puute tai nälkä. Asiakaspalvelu pelaa, kun osa löytyy, nälkä lähtee ja tapahtuman hoitaa maaliin asiansa osaava henkilö tai sellainen osaamaton, joka osaa nopsasti hoitaa jutun osaavalle.

Niin asiakaspalvelija vastaa kuin sille huudetaan

Asiakaspalvelun laatua parantaa aina kyky oikaista häkeltymättä pienet mutkat, niitähän on matkalla aina. Väärä iskari vaihdetaan murjottamatta ja ruoka-annoksen puutteet korjataan kä

den käänteessä. Kun asiakaspalvelu pelaa, ei mahdollisia puutteita välttämättä edes huomaa. Ja sama toisinpäin, jos asiakaspalvelu on tylyä ja tökeröä, on hyvässäkin annoksessa paha sivumaku.

Mikä tärkeintä, saamaansa asiakaspalveluun voi jonkun verran itsekin vaikuttaa. Onnistunut asiakaspalvelukokonaisuus sisältää aina myös asiakkaan osuuden. Joskus harvoin joutuu sivusta seuraamaan kiusaannuttavaa tilannetta asiakaspalvelijan nöyristellessä ja juoksennellessa epäolennaisuuksiin takertuneen asiakkaan edessä. Asiakas on aina oikeassa – kyllä, aina silloin kun ei satu olemaan vasemmalla tai väärässä…

Kuopiossa palvelu pelaa

Palveluasiakkaan roolissa olen ”passuuttanut itseäni” eri puolilla Suomea ja vähän siellä sun täällä kauempanakin. Maailmalta on mieleen jäänyt ainakin Dublin ja Edinburgh, joissa erityisesti suomalaisuus tuntui terästävän höyliä meininkiä. Kotimaassa savolaisen palveluasiakkaan sivakka ei ole kovin monessa paikassa tökännyt, mitä nyt Pietarsaaressa oli pikkuisen totista. Ja kyllä, vedetään reilusti kotiinpäin – Suomessa Kuopio on aidosti hyvän asiakaspalvelun paikka toimialasta riippumatta. Tälläkin viikolla olen hommaillut hautakiven lisälaattaa ja lounastellut ennen käymättömissä paikoissa, ja hyvin on palvelu pelannut. Pidetään sama linja Kuopiossa jatkossakin ja viedään asiakkaina samaa fiilistä muuallekin Suomeen!

 

 

p

Yritys
yhteystiedot

Hae sivustolta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.