Ravintola muuttaa muotoaan. Pääbaarimestari Antti Talvinen ja ravintolapäällikkö Roope Hakkarainen testasivat tiskitoimintojensa reaktionopeutta jo remonttivaiheessa.

Pannuhuone on kuopiolaisten suosikkiravintola. Nyt on tullut aika uudistaa ilmettä ja monipuolistaa palveluita. Luvassa on entistä kodikkaampi ravintola, paikallisia laatujuomia, oman keittiön antimia, hyvää ohjelmaa ja kelivapaa, lämmin terassi.

Isä Camillon kivijalassa sijaitseva Pannuhuone uudistuu. Maaliskuun viimeisenä lauantaina avautuu Pannuhuone Gust. Ranin – Olohuone & Terassi. Uudistus toteutetaan Ravintolamestarit Oy:n ja Lignell & Piispasen yhteistyönä ja lopputuloksessa yhdistyy kaksi toimivaksi osoittautunutta konseptia.

Uusi ilme tutussa tilassa

Syyskuuhun 2016 saakka Kauppakadulla, Aapelin katutasossa toimi pop-up-ravintola Kauppahuone Gust. Ranin. Tyylikkäästi sisustettu pieni ravintola ehti saavuttaa suuren suosion. Ravintolamestarit Oy:n toimitusjohtaja Eeva Mertanen kertoo, että uudessa ravintolassa yhdistyvät kahden suositun ravintolan parhaat puolet.
– Olohuonemaisuus ja persoonat ovat tärkeitä, ravintola on ihmisiä varten. Sisustus uusitaan kauttaaltaan, edellisestä remontista on jo aikaa. Tiski menee uusiksi mutta pysyy paikallaan kuten myös tilaan olennaisesti kuuluvat kaaret ja pylväät. Muutoin nähdään ihan uutta, ideanikkarina on toiminut pääasiassa ravintolapäällikön hommat aloittava Roope Hakkarainen.

Live-musiikkia tarjolla edelleen monipuolisesti

Pannuhuone tunnetaan laadukkaasta elävän musiikin tarjonnastaan. Uudistus ei tarkoita tämän linjan muuttumista. Mieluumminkin tarjontaa terävöitetään. Roope Hakkarainen kertoo pääsymaksullisten keikkojen painottuvan nyt arki-iltoihin.
– Viikolla meillä nähdään nimekkäämpiä esiintyjiä. Viikonloppuisin mennään pääsääntöisesti vapaalla pääsyllä ja live-musa painottuu enemmän paikallisiin esiintyjiin. Tämä jako ei ole kuitenkaan jyrkkä ja ehdoton, hyvää musaa ja meininkiä on tarjolla monipuolisesti vanhaan malliin, Hakkarainen lupaa.

Jaloja paikallisjuomia

Juomatuotteessa Lignell & Piispasen tuotteet tulevat olemaan isommassa roolissa. Pääbaarimestarina aloittaa Antti Talvinen. Juomissa pyritään yksilöllisyyteen maku edellä. Tarjolla on tuttuja juomia oluista drinkkeihin ja cocktaileihin, mutta ravintolan omilla resepteillä ja tyylillä. Pannuhuone Gust.Ranin tuo Kuopioon myös omalta osaltaan eurooppalaista palvelutyyliä, eli muun muassa pöytiintarjoilu kuuluu asiaan.

Lämmin terassi ja Kyökin herkkuja

Jo ravintolan uudessa nimessä on mukana terassi, joka kesällä on Kuopion ykköspaikkoja. Terassiin panostetaan esimerkiksi lisäämällä lämmittimiä. Jos kelit suinkin sallivat, viimeistään vappuna viihdytään uudella terassilla.
– Pannuhuone Gust. Ranin toteuttaa osaltaan Ravintolamestareiden visiota, Kuopion Maukkainta Elämystä. Kesäinen Mestarikeittiömme muuttuu nyt Kyökiksi, joka tarjoaa maukasta purtavaa laadukkaista paikallisista raaka-aineista valmistettuna. Tarjolla on vaikkapa kalista eli Kallaveden kaloja hyödyntävää lihapiirakan tyylistä herkkua. Kyökki on tavallaan meidän oma snägäri. ”Yöhön Kyökin kautta” voisi sanoa, Eeva Mertanen kertoo.
Pannuhuone Gust.Ranin – Olohuone & Terassin aukioloajat painottuvat iltaan, ravintola on auki tiistaista lauantaihin klo 16 – 02. Viihtymään on näppärä tulla eurooppalaiseen tyyliin vaikka heti töiden jälkeen.

p

Pannuhuone
Gust.Ranin –
Olohuone & Terassi
Kauppakatu 25, 70100 Kuopio
ti – la 16 – 02
www.pannuhuone.net
Ravintola avataan 31.3.2018
Meidät löydät myös Facebookista