Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kun pumppaamoon tulee vika, on apukin lähellä.

Vilahtiko vessanpyttyyn jotakin sinne kuulumatonta? Useimmiten jätevesipumppaamoiden viat johtuvat juuri siitä. Sähkökonekorjaus Pursiainen korjaa, ja huoltaa pumppaamot yli 40 vuoden kokemuksella.

Useimmiten kiinteistöjen jätevesipumppaamojen ongelmat syntyvät, kun viemäriin päätyy jotakin, mitä sinne ei kuulu.
– Jätevesipumppaamo laitteineen toimii hyvin, kun sitä käytetään oikein. Eli kun kiinteistöstä johdetaan viemäriin vain sinne kuuluvat jätevedet, myynti- ja projektijohtaja Ari Pursiainen muistuttaa.
Vessanpyttyä ei ole tarkoitettu roskakoriksi. Siitä huolimatta ongelmia aiheuttavat eniten esimerkiksi vanupuikot, tulitikut, tupakantumpit, vaipat, terveyssiteet, tamponit, kondomit, käsipyyhepaperit, sukkahousut, kahvinporot, kinkunpaisto- ja muut rasvat sekä ruoantähteet kuten puurot, keitot, kuoret ja pakkaukset.

Ajattelemattomuudesta iso vahinko

Hän tietää, mistä puhuu, sillä yritys on työskennellyt erilaisten pumppujen ja pumppaamoiden parissa yli 40 vuotta.
– Huollamme vuosittain yli 500 pumppaamoa, joiden kautta virtaa aika monen ihmisen jätevesi puhdistettavaksi.
Koronaepidemia on tuonut mukanaan enemmän tukoksia. Pursiaisen asentajat ovat irrottaneet jätevedenpumppaamoiden pumpuista muun muassa naisten alushousuja ja hiustukoksia.
– Omatoiminen hiustenleikkuu tuli kalliiksi eräälle kiinteistölle. Pyttyyn oli heitetty iso määrä hiuksia, joka jumitti jätevesipumppaamon juoksupyörän. Tukoksen avaaminen kesti kahdelta mieheltä siirtymisineen useita tunteja ja paikalla jouduttiin käyttämään myös imuautoa. Juoksupyöriin on ajelehtinut myös rintaliivejä ja sukkahousuja.
Ohuet ja venyvät sukkahousut ovat pirullinen kapistus juoksupyörässä.

Asiantuntevaa huoltoa ja korjausta

Pumppaamon toimivuuteen pystyy siis vaikuttamaan suuresti omalla käytöksellä. Jos pumppaamoon kuitenkin tulee vika, Pursiaisen asiantuntevat asentajat auttavat. Tarpeen vaatiessa paikan päälle lähdetään myös viikonloppuisin.
Iso osa Pursiaisen pumppaamoihin kuuluvista töistä kuluu kuitenkin ennaltaehkäisevän ylläpidon, eli tarkastusten ja vuosihuoltojen parissa. Säännöllisellä huollolla onkin iso merkitys vahinkojen ehkäisyssä.
– Pumppaamoiden huoltotyöt kannattaa jättää ammattilaisille, jotta työt tulee tehtyä varmasti oikein ja työturvallisuus huomioiden, Pursiainen muistuttaa.

p
Sähkökonekorjaus Pursiainen

Yrittäjäntie 26, 70150 Kuopio
ma - pe klo 7 - 16
puh. 017 283 2166
www.pursiainenoy.fi
www.facebook.com/
sahkokonekorjaus.pursiainen

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.