Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Nuotiotunnelmaa kotipihalla. Erilaiset tulisijat ja tulipaikat ja muut oleskelualueet syntyvät kätevästi kivistä.

Yksilöllinen ja tyylikäs piha syntyy pihakivillä. Kivi on kestävä materiaali ja helppo pitää puhtaana. Monipuolisista valikoimista löytyvät oikeat tuotteet niin linjakkaan moderniin kuin rouhean rustiikkiseen puutarhaan.

Carlson rautakaupan myymälänjohtaja Mikko Sairanen ja tuotepäällikkö Antti Hietanen kertovat, että ihmiset ovat aiempaa kiinnostuneempia pihojen suunnittelusta. Pihoista halutaan helppohoitoisia ja yksilöllisiä. Nurmikkoalan vähetessä pihakivistä syntyy helposti näyttäviä ja toimivia oleskelualueita. Kivi on materiaalina kestävä ja helppo pitää puhtaana.
– Ihmiset haluavat entistä enemmän panostaa kotipihaan ja luoda sinne miellyttävää tunnelmaa sekä ajanviettopaikkoja. Esimerkiksi kesäkeittiöön, grillauspisteeseen, lasten leikkialueille ja pihojen ajoväylille löytyy kaikkiin sopivat kivimateriaalit. Ilmeikäs kivi onkin ohittanut suosiossa asfaltin. Tällä hetkellä on trendikästä luoda kivistä erilaisia muotoja ja kuvioita. Monipuolinen pihakivimallisto tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia perinteisen ladonnan rinnalle, Sairanen kertoo.
Myös nurmialueen rajaus, erilaiset muurit, istutusaltaat ja portaat syntyvät kätevästi kivistä ja ovat näyttäviä pihan kaunistajia, joihin voi yhdistää myös valoja.

Modernista ilmeestä rustiikkiseen

Pihakivissä riittää valinnanvaraa moneen makuun, niin moderniin ilmeeseen kuin rustiikkiseen ja luonnollisempaan pihaan. Luonnonkiveä jäljittelevä pinta onkin hyvin suosittu tällä hetkellä. Tietyt värisävyt ovat tällä hetkellä selvästi muita suositumpia.
– Suosituimmat sävyt ovat nyt musta, tummanharmaa ja harmaa, Hietanen luet-
telee.
Mikäli pihalta löytyy jo valmiiksi hyvä kiveys, mutta väri ei miellytä, on sävyä mahdollista muokata kuullotteella.
– Sen käyttö on helppoa, ennen käsittelyä kiveys pestään huolellisesti ja sen jälkeen levitetään kuullote kiven pintaan.

Pihasuunnitelma jo varhaisessa vaiheessa

Olipa kyse kokonaan uuden pihan rakentamisesta tai entisen uudistamisesta, on kyseessä iso projekti. Suunnittelu- ja pohjatyöt kannattaakin tehdä huolella. Carlsonin rautakaupasta löytyy asiantuntija-apua pihasuunnitelman laadinnassa.
Talonrakentajia Antti Hietanen muistuttaa tekemään pihasuunnitelman taloprojektin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Esimerkiksi pihan pohjatöitä pystytään näin tekemään kustannustehokkaasti jo perustusvaiheessa.
– Samoin valaistus kannattaa huomioida sähkötöitä tehdessä.
Mikko Sairanen kertoo, että Carlsonilta saa apua ja vinkkejä pihan suunnitteluun sekä rakentamiseen ja tarvittavat tarvikkeet pihakivistä aina istutettaviin kasveihin löytyy paikan päältä. Jos suunnitelmat ja rakentamisen haluaa ulkoistaa, järjestyy myös tekijät luotettavien alihankkijoiden kautta.
Hyvillä ohjeilla ja huolellisilla pohjatöillä pihakiveys syntyy helposti myös itse tehden.
– Pohjatöiden teossa ei kannata fuskata. Kun ne on tehty kunnolla, on kiveyksen teko helppoa ja lopputulos pysyy hyvännäköisenä pitkään. Henkilökuntamme neuvoo mielellään ja myös netistä löytyy selkeitä ohjevideoita.
Pihanrakennussesonki on pitkä, sillä kiveyksen tekeminen onnistuu niin kauan kun maa ei ole roudassa.
– Monet jättävätkin isommat projektit loppukesään ja syksyyn. Näin parhaan sydänkesän aikana työmaa ei häiritse pihalla oleskelua, Sairanen muistuttaa.

Carlsonin rautakaupasta löytyy monipuoliset valikoimat tuotteita kaikkeen piharakentamiseen, myymälänjohtaja Mikko Sairanen (vas.) ja tuotepäällikkö Antti Hietanen kertovat.

p
Carlson rautakauppa

Volttikatu 1 B, 70700 Kuopio
ma – pe 7 – 18, la 9 – 15
puh. 020 742 7100
www.carlson.fi
Myös Facebookissa ja Instagramissa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.