Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Pohjois-Savossa elementit kohdillaan

Muut, Työ&Myö

Pohjois-Savo on elinvoimainen alue, jossa riittää työtä osaajille. Kuopion ja Siilinjärven alue muodostaa vilkkaan työssäkäyntialueen, jonka elinkeinoelämä on monipuolinen. Skaala ulottuu mikroyrityksistä kansainvälistä kauppaa tekeviin suuryrityksiin. Tarvetta on monenlaiselle osaamiselle.
Samalla maailma muuttuu kovaa vauhtia. Eilispäivän koulutus antaa hyvän pohjan, mutta ei välttämättä enää yksin riitä nykypäivän tarpeisiin. Onneksi alueellamme on paljon organisaatioita ja oppilaitoksia, jotka auttavat nuoria uravalinnoissa, työntekijöitä oman ammattitaidon päivittämisessä tai kokonaan uudelle uralle suuntaamisessa sekä yrityksiä osaavan ja omiin tarpeisiin soveltuvan työvoiman löytämisessä.

Mahdollisuus hyvään elämään

Alueellamme eletään hyvää elämää. Jokainen yritys kasvattaa vetovoimaisuutta omalta osaltaan tuottamalla tuotteita ja palveluita. Alueen lukuisia mahdollisuuksia ja monipuolisuutta on tärkeää pitää esillä paitsi tulevaisuuttaan suunnittelevien omien nuorten keskuudessa myös viestittää maakunnan ulkopuolelle.
Kun ihmiset tekevät muuttopäätöksiä, on sopiva työpaikka usein vain yksi tekijä lopullisessa ratkaisussa. Uudelta asuinpaikalta pitää löytyä töitä myös mahdolliselle puolisolle, perhe tarvitsee omiin tarpeisiin soveltuvan kodin, lapset koulutusta, kavereita ja harrastuksia.
Täällä on kaikki, mitä elämiseen tarvitaan. Luonto on lähellä, mutta toisaalta kaikki kaupungin palvelut ovat käden ulottuvilla.
Voimme olla ylpeitä monipuolisesta koulutustarjonnasta. Hyvä koulutus alkaa laadukkaasta päivähoidosta ja jatkuu peruskoulun ja toisen asteen opintojen kautta korkeakoulutukseen.
Asuntotuotanto on alueellamme vilkasta kaikissa asumismuodoissa. Kuopiossa ja Siilinjärvellä valmistuu vuosittain yhteensä noin 900 asuntoa. Alue tunnetaan vilkkaasta urheilu- ja kulttuuritoiminnastaan, joten vapaa-ajan aktiviteeteista ja harrastustoiminnasta ei ole pulaa.
Voisi sanoa, että meillä on täällä elementit kohdillaan. Pidetään siis yhdessä lippu korkealla, työ ja myö!

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.