Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Puijo on polkujuoksijan paratiisi, Puijon Mahdin Satu Paasonen toteaa Puijo Peakin Markku Komppulan kanssa maisemia ihastellessaan.

Puijolla tapahtuu, tulitpa paikalle minä viikonpäivänä tahansa, mihin aikaan vuodesta tahansa. Viime kuukausien aikana alueen kehittämisessä on edetty isoin harppauksin. Toiminnan kehittämisen johtoajatuksena on tarjota paitsi turisteille myös paikallisille perheille ja yhteisöille elämyksellinen kohtaamis- ja ajanvietepaikka ympäri vuoden.
- Esimerkiksi talven aikana lanseeratut rengasmäki ja husky-ajelut on otettu innolla vastaan, ja se osoittaa, että olemme oikealla tiellä, Markku Komppula kertoo.

Metsä on meidän juttu

Puijon majan uusitun saunakabinetin myötä yrityksille ja yhteisöille on tarjolla hieno mahdollisuus yhdistää kokous- ja koulutustilaisuus saunomiseen, aktiviteetteihin, ruokailuun ja rentoon yhdessäoloon. Kabinetti soveltuu kokoustilaksi noin 25 henkilölle, saunatilaksi ainakin 40 henkilölle. Täysin uusittu kabinetti henkii samaa luonnonläheistä ilmettä kuin muutkin uusitut tilat. Tämä mahdollistaa urheiluseuroille uusia elämyksiä. Puijon Mahti järjestää kerran kuussa Puijon maisemissa ohjatun polkujuoksulenkin, joka päättyy saunaan ja ruokailuun majalla. Myös Kuopion Pyöräilyseura viihtyy Puijolla, sunnuntailenkkejä ajetaan läpi vuoden ja kesäkaudella ajetaan keskiviikkoisin viikkokilpailuja. Palvelukokonaisuus tulee lisäämään myös seurojen välistä yhteistyötä.
- Puijo on oikea polkujuoksijan paratiisi. Täällä on hyvä polkuverkosto, paljon korkeuseroja ja harjoittelemaan pääsee sekä ylä- että alamäkiä. Joukossa on myös helpompia osuuksia, eli täällä on kaikki, mitä treenaamiseen tarvitsee, Mahdin puheenjohtaja Satu Paasonen kertoo.
Puijo Peakin ja Ravintolamestareiden mahdollistama palvelukokonaisuus on polkujuoksijoiden mieleen.
- Juoksijan päivä on täydellinen, kun pääsee lenkille, syömään ja saunaan. Metsä on meidän juttu!

Pyöräilijät reittejä rakentamassa

Puijon Mahti on myös alkanut tehdä enenevissä määrin yhteistyötä Kuopion Pyöräseuran kanssa. Samat polut sopivat niin maastopyöräilyyn kuin polkujuoksuunkin. Pyöräilyseura on toteuttanut Kuopion ensimmäisen merkityn reitistön Puijolle joka on nyt kaikkien ulkoilijoiden käytössä.
- Puijon Mahdin ja Kuopion Pyöräseuran filosofiat sopivat hyvin yhteen. Ihmisten kannustaminen luonnossa liikkumiseen on molemmille seuroille tärkeää. Puijo tarjoaa siihen erinomaiset edellytykset. Yhteistyö tuo näkyvyyttä ja mahdollistaa monikäyttöiset reitistöt Puijon maastossa, Pasi Savolainen Kuopion Pyöräseurasta kertoo.
Seurojen tarkoituksena on järjestää yhteisiä tapahtumia. Lisätietoa tapahtumista, matalan kynnyksen viikoittaisista treeneistä sekä jäseneksi liittymisestä löytyy seurojen kotisivuilta www.kuopys.fi sekä www.puijonmahti.fi.
Puijo Peakille virinnyt yhteistyö on mieluinen asia.
- Ekologisuus ja kestävä kehitys ovat meille keskeisiä arvoja, joten maastopyöräily ja polkujuoksu sopivat Puijolle erinomaisesti. Tämä hyödyttää paitsi paikallisia myös matkailijoita. Pohjoisen hiihtokeskuksissakin turistit ovat entistä kiinnostuneempia luonnonläheisistä aktiviteeteista, Komppula muistuttaa.

Luonto, elämykset ja hyvä ruoka

Luonnon ja erilaisten aktiviteettien lisäksi Puijolta löytyvät sekä majalta että tornista Ravintolamestareiden palvelut, joten tarjoilut pystytään järjestämään asiakkaan toiveiden mukaan. Komppula kertoo, että myös viikonloppuaamuisin majalla tarjottava retkiaamiainen sekä klo 12 -15 tarjottava lohikeitto on saanut hyvän vastaanoton.
- Mikäpä sen mukavampaa, kuin yhdistää luonnossa liikkuminen ja hyvä ruoka. Kehitämme myös koko ajan lisää palveluja ja aktiviteetteja Puijon alueelle, jotka tuovat lisämahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon. Lähitulevaisuudessa Puijolla päästään nauttimaan esimerkiksi ohjatuista lintu- ja pyöräretkistä sekä geokätköilystä, Komppula luettelee.
Myös esteettömyys on keskeinen osa tulevaisuuden suunnitelmia. Tarkoituksena on toteuttaa Puijolle esteetön luontopolku, jotta myös liikuntaesteiset pääsevät nauttimaan ympäröivästä luonnosta.
- Luontopolku toteutetaan jo tänä keväänä, mikäli vain lupaprosessit etenevät ajoissa ja hankkeelle näytetään vihreää valoa kaupungin taholta.

Kuopion Pyöräseura ja Puijon Mahti ovat aloittaneet yhteistyön. Molemmat seurat haluavat kannustaa liikkumaan luontoon matalalla kynnyksellä. Sunnuntain treenit päättyvät Puijon majalle, jossa päästään syömään ja saunomaan, Pasi Savolainen kertoo.


Kyyti Puijolle kiinteällä taksalla

Puijo on nyt entistä helpommin saavutettavissa, sillä Vie Vie -taksit kuljettavat Kuopion ruutukaava-alueelta Puijolle 10 euron kiinteään hintaan. Rauhalahdesta kyyti maksaa 20 euroa ja Kunnonpaikasta 22 euroa. Esimerkiksi lounasseurueen matkalle ei siis jää hintaa montaa euroa hintaa päätä kohden.
- VieVien kiinteä hinta on voimassa vuoden jokaisena päivänä, Ari Laitinen kertoo.

p
Puijo Peak Oy

Puijontie 135, 70300 Kuopio
puh. 041 317 9535
info@puijopeak.fi
www.puijopeak.fi
Myös Facebookissa, Instagramissa ja
Youtubessa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.