Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Puijon Maja on kodikkaasti retro

Ravintolapalvelut

Tervetuloa Puijon Majalle ja Puotiin, toivottavat Sari Masanen, Roosa Väisänen ja Riitta Hirvonen. Päivän lounas vie aitoon makumaailmaan kirjaimellisesti arjen yläpuolelle.

Yli sadan vuoden taakse historiansa ulottava Puijon Maja avasi syksyllä ovensa tyylikkäästi retrohenkeen uudistettuna. Alkuperäiset hirsiseinät kätkevät sisälleen kodikkaan, wanhan ajan retkeilymajan tunnelmaa henkivän monitoimitilan, missä lounastetaan, pidetään kokouksia ja juhlia sekä tehdään aitokuopiolaisia lahjaostoksia.

Ravintolamestareiden Pannuhuone Gust.Ranin, Isä Camillo, Musta Lammas, Kuopion Klubi, Peräniemen Kasino sekä ohjelmaravintola Maximin ravintolatoiminnot saivat syksyllä seurakseen maineikkaan Puijon Torniravintolan ja -Kahvilan sekä Puijon Majan. Ruska-aikaan ovensa avannut Puijon Maja on nopeasti palannut lounas- ja kokousasiakkaiden suosikiksi.

Aitoa retkitunnelmaa ja monikäyttöisyyttä

Ravintolapäällikkö Sari Masanen kertoo syksyn sujuneen kiireisesti, Majalla on riittänyt vierailijoita.
– Keittiömme panostaa paikallisuuteen ja lähituottajien laadukkaat raaka-aineet ovat pääroolissa niin arkilounaissa kuin juhlien pitopöydässäkin. Joulunajan pitopöytä on taatusti aito savolainen juhlakattaus, kuten myös erilaisten muiden juhlien ja kokousten tilausruoat, Masanen lupaa ja muistuttaa että Majan keittiö hoitaa kaikenlaiset juhlat synttäreistä kastajaisiin ja karonkoista muistotilaisuuksiin ja valmistujaisiin. Uudistunut, väliovella erotettava kabinetti on sekin monikäyttöinen tila vaikkapa koulutuksiin, Masanen kertoo.
– Ideamme on olla kaupunkilaisten oma metsämaja mummolatunnelmalla ja matkailijoille se paikka, missä kuopiolaisuutta löytää aidoimmillaan. Sisustuksessa on painotettu retkeilyhenkisyyttä urheilullisessa retrohengessä, useimmat kalusteet ovat vintage-tavaraa. Haluamme luoda kivoja muistumia lapsuuden metsäretkiltä maitopulloineen ja sammaleen peittämine puineen.

Uniikkeja lahjavinkkejä

Puijon majalla toimii myös Majan Puoti, jonka valikoimissa on paikallisten kädentaitajien laadukkaita tuotteita tuohikonteista ja -käsilaukuista design-ryijyihin, polttotöihin, upeisiin koruihin ja sesonkeja myötäileviin koriste-esineisiin. Puoti takaa huolettomat juhlat, lahjavinkit löytyvät nopeasti.
– Emme halunneet Puotiin rihkamaa, vaan aitoa paikallista osaamista. Täällä on paljon sellaista mitä ei monesta paikasta saa. Pertti Junnilan tuohikäsityöt, Satu Nisun huovat ja ryijyt, Pyro-Artturin puutaide, Taito Shopin Kuopio- ja luontoaiheiset tuotteet, Jenni Rutonen Design ja Nature Artin kasvitaide kuuluvat Puodin valikoimiin. Moni tuskailee vaikka synttäreille tullessaan lahja-asiaa, meillä pulma ratkeaa viimeistään täällä paikan päällä. Puodista löytyy varmasti sopiva arvolahja, vaikka olisi jo kättelyjonossa, Puijon Majan väki vinkkaa ja muistuttaa myös Majan laatujuomista.
– Olvin Sandelsia saa vaikka mukaan ja Loimuglögi on ulkoilijan ehdoton valinta. Kahvivinkkinä ilman muuta oma Puijo 1963-kahvimme. Kaikkea muutakin Puijo-henkistä ja maittavaa löytyy, tervetuloa tutustumaan ja maistelemaan!

Puijon Majan lounaspöydässä on väriä ja tuoreutta.

Jenni Rutosen upeat korut ovat lahjavinkki parhaasta päästä.

p

Puijon Maja

Puijontie 135, 70100 Kuopio
puh. 044 581 0455
Lounas ma – pe 10.30 – 14
Retkiaamiainen la – su klo 9 – 12
Ryhmävaraukset ja yksityistilaisuudet:
myynti@ravintolamestarit.net
044 581 0453
ravintolat@puijopeak.fi
www.puijopeak.fi/ravintolat
www.ravintolamestarit.net

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.