Valikko Sulje

Pyörien huoltoaika on nyt

Sydäntalvi on parasta aikaa huollattaa pyörä. Näin vältetään kevään ruuhkat. Pyöränosien saatavuus maailmalla vaihtelee ja toimitusajat voivat venyä, joten siinäkin mielessä ennakointi kannattaa, Teppo Laurio muistuttaa.

Kun aurinko lämmittää ja asfaltti pilkottaa lumen alta, on mukava hypätä polkupyörän selkään. Jotta pyörä olisi valmiina ja ajokunnossa, kannattaa huolto tehdä nyt.
– Paras huoltoaika on talvella, ennen kevään kiireistä sesonkia, Päivi Junkkila Greenridelta kertoo. Säännöllinen huolto ja puhtaanapito takaavat sen, että pyörä pysyy kunnossa ja ajaminen on turvallista ja mukavaa.
– Syksyn ja kevään kura kuluttaa, joten puhtaanapito on tärkeää. Pyörät on hyvä huoltaa 1 – 2 kertaa vuodessa. Sähköpyörille suosittelemme huoltoa kahdesti vuodessa, varsinkin jos kilometrejä kertyy paljon, silloin voimansiirto kuluu. Esimerkiksi ketjun kulumista ei välttämättä itse huomaa ajaessa.
Huollossa pyörä käydään läpi, se tarkistetaan ja tarvittaessa vaihdetaan osia. Myös pyörän jousitus on hyvä huoltaa ainakin kerran vuodessa. Nykytekniikalla sähköpyöristä saadaan ulos vikakoodit ja ajodata kuten autosta ikään. Perushuollon yhteydessä sähköpyörään tehdään myös mahdolliset päivitykset.

Viimeistely tekee ihmeitä

Myös oikeaan ajoasentoon ja pyörän yksilöintiin kannattaa kiinnittää huomiota. Greenridelta on saatavissa nyt myös fittipalvelut, eli pyörän yksilöinti, ainoana liikkeenä Kuopiossa ja sen lähialueilla.
– Valitettavasti aika usein huomaa pyöräilijöillä virheellisiä ajoasentoja. Kun paikat tulevat kipeäksi, lähtee harrastuksesta ilo. Pahimmassa tapauksessa uusi hieno pyörä jää käyttämättä. Siksi pyörän yksilöintiin kannattaa kiinnittää huomiota ja kaikki kosketuspinnat kuten satula ja ohjaustangon kädensijat päivittää itselle sopiviksi. Harva meistä on niin symmetrinen, että tehdasasetuksilla tuleva pyörä sopisi täydellisesti. Viimeistelyllä ja oikeilla säädöillä ajamisesta tulee huomattavasti nautinnollisempaa, Teppo Laurio muistuttaa.

Greenride

Leväsentie 7A, 70700 Kuopio
ti – pe 11 – 17
Asiakaspalvelu ride@greenride.fi
Huollon varaus huolto@greenride.fi
www.greenride.fi