Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Hevoset ovat palanneet Puijolle. Talutusratsastusta järjestettiin 1970-luvulla, nyt kirmaillaan keppariradalla yhteistyössä Kuopion raviradan kanssa. 11-vuotias keppariharrastaja Emma kävi testaamassa esteet tuoreeltaan ja totesi ne hyviksi.

Puijon alueesta on nopeasti muodostunut Kuopioon kokoontumis- ja keskuspaikka, jossa lyövät kättä luonto, alueen perinteikäs historia sekä modernit palvelut niin lapsille kuin aikuisille, paikallisille ja matkailijoille.

Puijon torni on maamerkki, josta avautuvat maisemat ovat osa suomalaista sielunmaisemaa. Näköalojen lisäksi alue tarjoaa kävijöille huikean kattauksen erilaisia palveluja ja aktiviteetteja. Puijo Peak on kehittänyt toimintaa määrätietoisesti, ympäristöä ja Puijon kunniakkaita perinteitä kunnioittaen. Markku Komppula kertoo, että Puijon palvelujen resepti on sekoitus vanhaa ja uutta. Inspiraatiota on haettu ympäröivästä luonnosta ja menneestä, nykyajan mukanaan tuomia mahdollisuuksia unohtamatta.
– Esimerkiksi virtuaalitekniikan avulla pystymme tarjoamaan kävijöille virtuaalisen, esteettömän luontopolun, jonka varrella pääsee ihastelemaan kymmentä Puijon alueella majailevaa nisäkästä ja lintua. sekä bonuksena Ähtärin pandoja, hän kertoo.
Puijo Peak ja Ähtäri Zoo ilmoittivat yhteistyöstä keväällä ja tämän ansiosta pandat vierailevat virtuaalisesti myös Puijolla.

Keppariradasta extrememäkeen

Uusi palvelu on myöskin kesällä avattu, Fantasia Worksin toteuttama keppihevosrata, joka ei olekaan mikä tahansa kyhäelmä vaan premium-kepparirata kymmenellä esteellä ja sähköisellä ajanottojärjestelmällä. Puijolle odotetaankin innolla niin pieniä kuin vähän isompiakin keppari-harrastajia. Samalla vanha ja uusi kohtaavat, sillä samalla paikalla, nykyisellä Lasten maailman alueella tarjottiin kävijöille talutusratsastusta myös 1970-luvun alkuvuosina. Hevoset palaavat siis takaisin Puijolle – mutta 2020-lukulaisittain keppihevosina.
Oivallinen esimerkki Puijon perinteiden päivittämisestä nykypäivään on myös talvella Lasten maailmaan avattu rengasmäki. Samalla paikalla oli 90 vuotta sitten Puijon ensimmäinen hyppyrimäki.
– Puijo Peakin arvojen mukaista on, että aktiviteetteja ei kehitellä vain omasta päästä vaan ammennamme inspiraatiota alueen historiasta ja nykypäivästä, päivittäen ideat nykypäivän tarpeisiin. Rengasmäki sai talvella todella hyvän vastaanoton ja siksi olemmekin kehittäneet siitä kesälle oman, extreme-version, joka tulee olemaan todellinen vau-elementti palveluissamme.
Vai miltä kuulostaa laskeminen renkaalla hyppyrimäen alastulorinnettä alas? Vauhtia piisaa takuuvarmasti.

Virtuaalileiskautus 130 metriin

Puijolla on mahdollisuus päästä tutustumaan myös itse hyppyrimäkeen Pekka Niemelän johdolla. Opastettu kierros järjestetään lauantai-iltapäivisin ja arkisin torstai-iltana klo 16.30 lähtien. Kierroksella tutustutaan suurmäkeen ja samalla on mahdollisuus seurata Suomen mäkimaajoukkueen, yhdistetyn joukkueen tai Puijon hiihtoseuran harjoituksia. Kierros huipentuu virtuaalielämykseen, kun osallistujat pääsevät kokeilemaan virtuaalilaseilla, miltä tuntuu hypätä alas 130 metrin mäestä.

Tornikahveille vaikka joka päivä

Puijo on nyt entistä helpommin tavoitettavissa. Kesäaikaan Tulliportinkadulta lähtevä bussi kuljettaa Puijolle ja takaisin viisi kertaa päivässä. Myös Vievie-taksilla matka ruutukaava-alueelta Puijolle tai takaisin sujuu sutjakasti edulliseen 10 euron hintaan.
– Puijo on erinomainen paikka kokoontua kahvittelemaan ja parantamaan maailmaa sekä nauttimaan samalla huikeista näkymistä ja elämyksistä, mitä täällä on tarjolla. Paikallisten kannattaakin hankkia kausikortti, jolloin kolmellakympillä pääsee torniin vuoden ympäri. Silloin tornikahville kannattaa piipahtaa vaikka joka päivä!

Puijo Peakin tavoite on koota Puijon alueen toimijat yhteen ja tarjota monipuolista tekemistä kaikille kaupunkilaisille ja matkailijoille. Puijon Hiihtoseuran ja Puijottarien urheilijat kävivät laskemassa koemäet kesäkuussa.

Tutkapari Pekka Niemelä (vas.) ja Markku Komppula kehittävät Puijon alueen toimintaa idearikkaalla otteella.

p
Puijo Peak Oy

Puijontie 135, 70300 Kuopio
puh. 041 317 9535
info@puijopeak.fi
www.puijopeak.fi
Myös Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.