Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ratsastus tarjoaa iloa ja haasteita

Eläimet, Liikunta ja hyvinvointi

Siilinjärven Ratsastuskeskuksen maneesilla on treenattu ahkerasti Tampereen kisamatkaa varten. Kuvassa: Maisa Pasanen (vas.), Reetta Ahtonen, Aada Miettinen, Tiitus Haaksluoto, Eea Tirkkonen, valmentaja Alina Kärnä, Mea Pasanen ja Unna-Liina Haaksluoto. Ratsujen nimet vasemmalta oikealle Taske, Riinos, Barbi, Poju.

Siilin Ratsastuskeskuksen ratsastajat huoltajineen ovat lähdössä valtakunnallisiin Ratsastuskouluoppilaiden Mestaruuskilpailuihin 28.- 30.6. Tampereelle. Kilpailemaan on lähdössä 14 eri-ikäistä ratsastajaa, lajeinaan esteratsastus ja kouluratsastus.

Kävimme Siilinjärven Ratsastuskeskuksella jututtamassa ratsastajia, valmentajia ja huoltojoukkoja. Nuoresta iästään huolimatta monet ovat olleet mukana jo vuosia. 13-vuotias Tiitus Haaksluoto aloitti ratsastuksen jo kuusivuotiaana.
– Pidän hevosista ja niiden kanssa toimimisesta ja tietenkin itse ratsastus on hauskaa. Kisoissa käynti on myös mukavaa. Ratsastus ei ole liian helppoa, vaan siinä voi aina kehittyä paremmaksi. Pidän sekä este- että kouluratsastuksesta, niissä on molemmissa omat haasteensa. Omasta puolestani voin suositella ratsastusta ihan kaikille, pojille ja tytöille ja aikuisille myös, Tiitus vinkkaa.

Kehittymistä on kiva seurata

Valmentaja Alina Kärnä kertoo ratsastuksen olevan ennen kaikkea nuorille hyvä harrastus, joka tarjoaa myös haasteita. Hän tuli ratsastuksen pariin jo kolmivuotiaana.
– Äitini oli hevosharrastaja, joka vei minut ratsastamaan jo pienenä ja sillä tiellä ollaan yhä. Olen valmistunut ohjaajaksi, ja parhaillaan opiskelen ratsastuksenopettajaksi ja lajivalmentajaksi. Olen siis ratsastuksen parissa ihan kokopäivätyön merkeissä. Pidän työstäni, koska sen kautta voin olla hevosten kanssa ja kehittää myös itseäni ratsastajana, kesäisin työ tapahtuu pääosin ulkona ja pidän reippaasta ulkoilmaelämästä. Ehkä parasta on kuitenkin työ lasten ja nuorten parissa, heidän kehittymistään on hieno seurata. Tässä ammatissa todella näkee työnsä tulokset konkreettisesti. Yhdessä koemme niin onnistumiset kuin vastoinkäymisetkin ja Tampereen kisoihin on kiva lähteä testaamaan mitä on opittu, Alina kertoo.

Kisamatkalle yhteistyöllä ja varainkeruulla

Jotta kenenkään kisaajan mukaan lähtö Tampereen kisoihin ei jäisi kustannuksista kiinni, on varainkeruuta varten SiRaan perustettu Tuntsarit-jaosto. Kisaajista ja huoltojoukoista koostuva jaosto on kerännyt kisakassaa talkoilla, myyntituotteilla ja yhteistyösopimuksilla yritysten kanssa. Joukkueen tukeminen on mahdollista niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin.
Kerätyt rahat ohjataan suoraan jaoston ratsastajien kisamatkakuluihin, joita ovat muun muassa hevoskuljetukset, kilpailijoiden kuljetukset ja majoitukset, hevosvuokrat, karsinamaksut sekä kilpailumaksut.

Siilin Ratsastuskeskus on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) hyväksymä ratsastuskoulu, jossa on opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille ratsastuksen harrastajille, sekä valmennusta kilpaileville ratsukoille. Ammattitaitoiset ratsastuksenopettajat ohjaavat aloittelevia, niin aikuisia kuin lapsiakin. Opetuksesta ja valmennuksesta vastaavat Salla Salkola ja Alina Kärnä.
Ratsastuskeskuksen ratsastajat ovat menestyneet ratsastuskoulujen välisissä mestaruuskisoissa useana vuonna, sekä kansallisissa että kansainvälisissä kilpailuissa. Ratsastuskeskukseen hakeutuvat ne, jotka haluavat oppia: opetus painottuu perusasioiden oppimisen tärkeyteen.
Siilin Ratsastajat Ry järjestää kotipaikassaan Siilin Ratsastuskeskuksella vuosittain useita eritasoisia koulu- ja estekilpailuja, ratsastusharrastusta tukevia koulutustilaisuuksia sekä muuta virkistystoimintaa. Ratsastuskeskuksen alueelta löytyy muun muassa kaksi maneesia ja useampi ulkokenttä, jotka mahdollistavat onnistuneet kilpailut suuremmillekin osallistujamäärille.
Siilin Ratsastuskeskuksen ammattitaitoisen valmennuksen ja hyvien puitteiden ansiosta kisajoukkueella hyvät mahdollisuudet menestyä tänäkin vuonna Tuntiratsastajien valtakunnallisissa mestaruuskilpailuissa.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.