Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

RekryKoulutuksella täsmäosaajia yrityksiin

Asiantuntijapalvelut, Koulutus, Yrityspalvelut

Kirsti Paajanen ja Timo Soininen.

RekryKoulutus on kustannustehokas vaihtoehto yrityksille hankkia osaavia työntekijöitä, kun oikeanlaisia tekijöitä ei löydy. RekryKoulutuksen avulla yritykset voivat täsmäkouluttaa itselleen yhden tai useamman työntekijän. ELY-keskus hoitaa koulutuksen hankinnan ja maksaa 70 prosenttia koulutuksen kustannuksista.
RekryKoulutus tarjoaa mahdollisuuden löytää ja kouluttaa täsmäosaajia.
– Joillakin aloilla, kuten esimerkiksi metalli- tai kuljetusaloilla työvoiman tarve on paikoin niin suurta, ettei ammattitaitoisia hakijoita ole riittävästi tarjolla. Toisaalta joskus tekijöitä etsitään hyvin erityistä osaamista vaativaan tehtävään, jolloin koulutuksen on tapahduttava työpaikalla. RekryKoulutus on hyvä tapa löytää motivoituneita tekijöitä, kasvupalveluasiantuntija Timo Soininen Pohjois-Savon ELY-keskuksesta kertoo.
RekryKoulutus muotoutuu aina yritysten tarpeisiin. Yritys on mukana prosessissa alusta loppuun ja koulutus räätälöidään työtehtävien mukaan.

Turvallinen rekrytointitapa

Uusia työntekijöitä voidaan kouluttaa RekryKoulutuksella nopeallakin aikataululla.
– Koulutuksen kesto on kymmenestä päivästä neljään-kuuteen kuukauteen. Tietopuolisten opintojen lisäksi koulutus sisältää myös työssäoppimista. Koulutuksen lähtökohtana on, että työnhakijat työllistyvät yritykseen koulutuksen päätyttyä, mikä myös houkuttelee saamaan hyviä hakijoita, ylitarkastaja Kirsti Paajanen kertoo.
Vuonna 2019 RekryKoulutuksen kysyntä on ollut suhteellisen vilkasta. Tammi-syyskuun aikana 63 pohjoissavolaista yritystä on hakenut yhteensä 181 työntekijää RekryKoulutuksen kautta. Yritykset ovat kokeneet RekryKoulutuksen turvalliseksi tavaksi rekrytoida, sillä koulutuksessa tulevat työntekijät saavat työkokemusta, tutustuvat yritykseen ja sen toimintakulttuuriin.

p
Pohjois-Savon ELY-keskus

Jari Vitikainen
Yrityspalvelupäällikkö,
Yritysten kehittämispalvelut
p. 0295 026 644

Kirsti Paajanen
RekryKoulutus, TäsmäKoulutus, MuutosKoulutus
p. 0295 026 084

Timo Soininen
RekryKoulutus
p. 0295 026 084

etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.