Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Reppu selkään ja retkelle!

Luonto, Pyöräily ja retkeily, Reseptit

Jokainen, joka on joskus käynyt eväsretkellä, tietää, että luonnossa ruoka maistuu kaikkein parhaimmalta. Pyysimme Palvelualojen opiston väen tekemään meille eväät ja suuntasimme kahden reippaan nuoren kanssa Puijonnokan laavulle.

Kallavesj, Kallavesj siintää silmien edessä ja aurinko paistaa huikaisevasti, kun kiipeämme Puijon pohjoisrinnettä ylös ja leiriydymme Puijonnokan laavulle. Mukana retkellä ovat 13-vuotias Eppu Kunnasluoto ja 11-vuotias Elle Kunnasluoto. Molemmille eväiden syöminen luonnon helmassa on tuttua. Eppu harrastaa partiota ja Ellekin on ollut useaan otteeseen metsäretkillä, mökillä sekä saaressa grillaamassa. Molempien eväsmakua voisi luonnehtia klassiseksi.
– Nuotiolla paahdetut vaahtokarkit ovat parhaita, Elle tietää.
– Vaahtokarkit ja grillimakkara ovat minunkin suosikkejani, Eppu täydentää.
Edellisellä kerralla Kunnasluodot ovat avotulen äärellä grillanneet hampurilaisia. Mutta mitä mahtaa eväsreppu sisältää tällä kerralla? Retkellämme on mukana kaksi PAOKin catering-alan toisen vuoden opiskelijaa, Eero Raninen ja Kaarlo Åman, jotka sytyttelevät tulet nuotioon tottunein elkein.

Makuja nuotiolta

Luonnon helmassa nautittavalla ruokalistalla on tällä kertaa tarjolla kalakukkoleipäsiä, tuhkaperunoita, tikkupullia ja omenapaistosta, jotka kaikki on helppo valmistaa nuotion äärellä, kun esivalmistelut on tehty etukäteen.
– Tikkupullia olemme paistaneet partiossa, mutta näitä muita eväitä maistan ensi kertaa, Eppu kertoo.
Kalakukkoleipäset ja tuhkaperunat valmistuvat folion sisällä hiljakseen ritilällä. Niitä odotellessa voi ryhtyä tikkupullan paistoon. Heti huomataan, että veden annostelun kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos vettä lorahtaa taikinaan liikaa, on taikinan pyöritys tikun ympärille vaikeaa. Omenapaistosta varten puolestaan tarvitaan paistinpannu ja sellainenhan eväsrepusta löytyy. Valmiiksi lähtiessä pussiin mitatut ainekset muuntautuvat pannulla käännellessä makoisaksi jälkiruoaksi. Helppoa ja herkullista!
– Kyllä eväät maistuvat aina parhaalta metsässä. Tällä välipalalla jaksaa jatkaa cheerleading-harkkoihin, Elle huikkaa tyytyväisenä retken päätteeksi.


Elle ja Eppu tikkupullan paistossa.


PAOKin opiskelijat Kaarlo Åman (vas.) ja Eero Raninen toimivat retken eräkokkeina.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.