Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Rock-musikaalissa vanhoja tuttuja ja uusia musikaalitähtiä

Muut

Vuonna 85 -musikaalin esiintyjä- ja tuottajajoukko esittäytyi Wuoksi-laivalla. Kuvassa vasemmalta Tuomas Koponen (Tommi Turmiola), Marja-Liisa Kuosmanen (Delilah), Iitu Apell-Nevalainen (Karoliina), ohjaaja Ismo Apell, Kalle Pakarinen (Palle), Harri Husso (Iso G) ja Jamppa Kääriäinen (KuPsin mies). Edessä tuottaja Iidaliina Apell.

Kesäkuussa ensi-iltansa saavan Vuonna 85 -musikaalin pääosien esittäjät on julkistettu. Savon Sellulle sijoittuva, kasarinostalgiasta ja kuopiolaisesta jalkapallosta innoituksensa saavan musikaalin roolituksesta löytyy lukuisia vanhoja tuttuja, mutta myös yllätysnimiä.

Turmiolan Tommin rooliin astuu muun muassa Verjnuarmu-yhtyeestä tuttu Tuomas Koponen. Hänen parasta kaveriaan näyttelee niin ikään savolaisista rock-piireistä monille tuttu Kalle Pakarinen. Molemmilta löytyy niin esiintymiskokemusta kuin lavakarismaa, mutta näytteleminen on uusi aluevaltaus.

– Olemme jännittyneitä, mutta hyvällä tavalla. Uusi haaste otetaan innolla vastaan. Olemme ehtineet pitää yhdet lukuharjoitukset, ja meillä on todella mukava porukka kasassa, miehet kertovat.

Kolmiodraaman kolmatta osapuolta, naispääosan Karoliinaa, esittää Iitu Apell-Nevalainen, jonka lauluääni ihastutti teatterivieraat viime kesänä Pertti-musikaalissa. Musiikki onkin keskeisessä roolissa ja lavalla kuullaan peräti 33 Suomi-rockin kultaista klassikkoa. Lavalle kipuavat muun muassa vahvan musiikkitaustan omaavat Sakari Kuosmanen Jyrki Boyna ja Marja-Liisa Kuosmanen Delilahin roolissa.

Melkoisena yllätysnimenä näyttelijäjoukkoon liittyy myös entinen raskaan sarjan nyrkkeilyn Euroopan mestari Juho Haapoja. Ohjaaja Ismo Apell luonnehtii hänen roolihahmoaan Ruma Ruba Korpelaa herkäksi, mutta kovanyrkkiseksi mieheksi.

Lavalle nousee myös Rauhalahti Teatterin ja Koljonvirta Teatterin aiempien vuosien esityksistä tuttuja näyttelijöitä kuten Jamppa Kääriäinen, Santeri Niskanen, Harri Husso sekä Lauri Qvick. Vaikka pääosien esittäjät on jo valittu, lavalle tarvitaan vielä lisää väkeä. Innokkaat, laulu- ja tanssitaitoiset henkilöt voivat ilmoittautua joko ohjaaja Ismo Apellille tai tuottaja Iidaliina Apellille.

Rauhalahti Teatterissa jatketaan aiempien vuosien tapaan hyväntekeväisyystekoja. Jokaisesta lipusta annetaan euro myöhemmin julkistettavaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

– Tavoitteemme on kerätä Rauhalahdessa ja Koljonvirralla kaikkiaan 25 000 – 30 000 euroa hyväntekeväisyyteen.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.