Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Sähköurakoinnin tehoyksikkö

Rakentaminen ja remontointi

Lasse Herranen, Marko Mustonen ja Tanja Kinanen pikaisessa yhteiskuvassa aamupalaverin jälkeen. Yrityksen kolme pakettiautoa ovat lähtövalmiina päivän työmaille.

Sähköurakointi Lasse Herranen Oy tekee sähköalan töitä Kuopion ja Savonlinnan alueilla. Kodin sähköasennukset ja -korjaukset, loma-asuntojen sekä rivi-ja omakotitalojen sähköistykset, kotiautomaatio ja ilmalämpöpumppujen sähköpuoleen liittyvät toimet ovat yrityksen ydinosaamista, kuten myös omakotitalojen aurinkopaneeleihin liittyvät asennukset.

Yrittäjä Lasse Herranen on sähköalan kokenut osaaja, joka on työuransa aikana aktiivisesti päivittänyt osaamistaan ja yrityksensä palveluita.
– Perustin toiminimen vuonna 1991 kun tein sähköhommia opintojen ohessa. Muutaman vuoden kuluttua yritys muuttui osakeyhtiöksi ja vuodesta 2015 olemme toimineet kahdella paikkakunnalla. Kuopiossa tiimiin kuuluu itseni lisäksi kaksi asentajaa. Alkuvuosiin verrattuna on muuttunut paljon, sähkö on toki aina sähköä mutta sen rinnalla on paljon muutakin. Lankapuhelimet ja niihin liittyvät asennukset ovat historiaa, tilalle ovat tulleet muut tietoliikenteeseen liittyvät työt. Led-valot ovat nousseet valta-asemaan ja valojen merkitys kotitalouksissa on nyt suurempi, valo on olennainen osa sisustusta ja kodin tunnelmaa. Erilaisia töitä on enemmän ja myös vastuu on suurempi. Kaikkiin haasteisiin olemme pystyneet vastaamaan päivittämällä niin omaa osaamista kuin tarvittavaa kalustoakin säännöllisesti, Herranen kertoo.

Kotiautomaatio yleistyy

Asentaja Tanja Kinanen muutti talvella Joensuusta Kuopioon. Neljän vuoden työkokemuksen omaava sähköalan ammattilainen aloitti kolmisen kuukautta sitten Sähköurakointi Lasse Herrasen palveluksessa. Tanjan erikoisalaa ovat ilmalämpöpumppujen asennukset ja kotiautomaatio, jonka vaatimat asennukset vaativat erikoisosaamista.
– ABB-free@home -järjestelmällä ohjataan valaistusta, lämmitystä, tilanneohjauksia, kaihtimia ja markiiseja sekä ovipuhelinta. Voit esimerkiksi ajastaa halutut laitteet vaikka auringon nousun ja laskun mukaan tai simuloida loma-aikoina läsnäoloa. Ilmoitukset ja hälytykset tulevat pilvipalvelun kautta asukkaan mobiililaitteelle. Kotiautomaation järjestelmät kehittyvät ja yleistyvät koko ajan, meillä on tarvittava osaaminen vaativiinkin asennuksiin, Kinanen lupaa.

Hyvin varustettuun huoltoautoon mahtuu noin 200 erilaista tarviketta. Tanja Kinanen varmistaa, että kaikki on mukana seuraavaan työkohteeseen siirryttäessä.

p

Sähköurakointi
Lasse Herranen Oy
Tietäjäntie 5, 70900 Toivala
puh. Lasse Herranen 040 070 0628
lasse@lasseherranen.com
www.lasseherranen.com

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.