Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Sammu-Kaluste kasvussa

Asiantuntijapalvelut, Erikoisliikkeet

Sammu-Kaluste osti Peltaco Oy:n liiketoiminnot helmikuussa. Sekä Siilinjärven että Kuopion toimipisteet toimivat entiseen tapaan, entistäkin laajemmalla palvelutarjonnalla, omistaja Jussi Eskelinen ja myymälän hoitaja Perttu Rekola kertovat.

Sammu-Kaluste osti helmikuussa kuopiolaisen Peltaco Oy:n liiketoiminnot. Kahden pitkän linjan turvallisuustalon yhdistymisessä syntyi itäisen Suomen merkittävin palo- ja työturvallisuusalan toimija.

Sammu-Kaluste Siilinjärveltä siirtyi viime syksynä uuden yrittäjän, Jussi Eskelisen, omistukseen. Helmikuun lopulla tehtiin kaupat toisesta perinteikkäästä alan yrityksestä, Peltacosta. Yrityskauppojen myötä Sammu-Kalusteen volyymi ja henkilöstö kymmenkertaistui.
- Olen iloinen kauppojen syntymisestä paitsi oman yrityksen kehittämisen myös alueellisesta näkökulmasta. Kun ostajana on paikallinen toimija, työpaikat jäävät omalle alueelle ja paikallinen osaaminen on entistä vahvempi. Sammulla on yli 40 ja Peltacolla yli 30 vuoden kokemus alalta. Yhdessä alamme siis lähennellä jo sadan vuoden kokemusta.

Hauskuus edellä vakavaan asiaan

Molemmat toimivat Sammu-Kalusteen nimen alla, mutta toistaiseksi vielä omilla brändeillään. Sammu-Kalusteen asiakkaille pystytään jatkossa tarjoamaan entistä monipuolisemmat ja laaja-alaisemmat palvelut. Eskelinen taas tuo mukanaan pitkän kokemuksen teollisuuden työturvallisuudesta.
- Olen työskennellyt pitkään eri teollisuusalojen turvallisuuspäällikkönä sekä työturvallisuuskonsulttina niin Suomessa kuin ulkomailla. Tutuiksi ovat tulleet muun muassa Aasia ja Lähi-Itä. Lopulta halusin vähentää matkustelua ja ajatus yrittäjäksi ryhtymisestä kypsyi.
Olipa kyse lihapullien teosta Mikkelissä tai turbiinivoimalaitosten rakentamisesta Saudi-Arabiassa, työturvallisuuden pääpiirteet ovat samanlaiset. Suurin riskitekijä on ihminen.
- Haluan tehdä turvallisuusasioista aiempaa kiinnostavampia ja seksikkäämpiä.
Hän vertaa turvallisuutta vakuutuksiin. Asia koskettaa kaikkia, mutta harva on oikeasti kiinnostunut.
- Jokaisessa kodissa pitäisi olla sammutin, eikä se ole kustannuskysymys. Jo parinkympin satsauksella voi pelastaa kiinteistön lisäksi ihmishenkiä. Pyrin herättelemään ihmisiä tarinallistamalla perinteisesti tylsänä pidettyä asiaa. Koulutuksia pitäessäni lähden liikkeelle hauskuus ja kiinnostavuus edellä. Se ei poista sitä, että taustalla on vankka kokemus ja asiantuntijuus alalta. Myös yrityksen ilmeessä ja brändissä näkyy, että tapamme tuoda asioita esille poikkeaa totutusta.

Koulutusta, huoltoa ja tuotemyyntiä

Sammu-Kaluste palvelee monipuolisesti työ- ja paloturvallisuusasioissa. Palveluihin kuuluvat työ- ja paloturvallisuuskoulutukset, paloturvatuotteiden myynti sekä paloturvallisuuslaitteiden, kuten sammuttimien, pikapalopostien ja savunpoistoluukkujen huolto. Molemmilla toimipisteillä tehdään myös kaasupullojen täyttöä.

p
Sammu-Kaluste

Siilinjärven myymälä
Oppipojantie 7, 71800 Siilinjärvi
Kuopion myymälä:
Peltaco
Kartanonkatu 6, 70700 Kuopio
puh. 050 042 3340
jussi.eskelinen@sammu.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.