Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Savonia -yksi parhaista työpaikoista

Työ&Myö

Savonian rehtori Mervi Vidgrén nostaa ylpeänä maljan Savonian henkilöstölle.

Savonia-ammattikorkeakoulu sai kunniamaininnan Opetusalan Ammattijärjestön (OAJ) Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti 2020 -kilpailussa. Perusteluissa mainittiin muun muassa Savonian henkilöstön ja opiskelijoiden vaikutusmahdollisuudet.

OAJ:n perusteluissa tuodaan esille menestys Parhaat Työpaikat -kilpailussa, jossa Savonia palkittiin Helsingissä järjestetyssä gaalassa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun korkeakoulu tai muu oppilaitos saa kyseisen kunnianosoituksen.
Palkinnon saaminen on edellyttänyt monipuolista edistyksellistä työskentelyä kaikilla työyhteisön toiminta-alueilla sekä opiskelijoiden kuulemista ja huomioimista heitä koskevissa päätöksissä.
Savonian rehtori Mervi Vidgrén on ylpeä koko henkilöstöstä. Onhan opetus- ja kulttuuriministeriö asettanut tavoitteeksi, että korkeakoulut ovat Suomen parhaita työpaikkoja.
– Olemme ottaneet haasteen tosissamme, nyt tämä kantaa hedelmää.

Hyvä vuorovaikutus avainasemassa

Hallinto- ja henkilöstöjohtaja Päivi Diov selventää tunnustuksen taustoja. Hyvässä työpaikassa avainasemassa ovat vuorovaikutussuhteet. Työtekijät luottavat organisaation johtoon, nauttivat työkavereiden kanssa työskentelystä ja ovat ylpeitä työstään.
– Työntekijäkokemuksia mitataan vuosittain Trust Index Dimensiolla: uskottavuus, oikeudenmukaisuus, kunnioitus, ylpeys ja yhteishenki. Tulosten purkukeskustelut käydään tiimeissä ja yhdessä päätetään kehittämiskohteista.
Great Place to Work (GPTW) on organisaatio, joka sertifioi hyviä työpaikkoja. Yrityskulttuurin kehittäminen on keskiössä ja arvioinnissa käytetään Trust Index © -tutkimusta, jota ovat olleet kehittämässä muun muassa Harvard Business School, Duke University, The Wharton Business School, University of Chicago ja Rutgers University.
Muut OAJ:n myöntämät kunniamaininnat menivät Martti Ahtisaaren koululle Kuopioon sekä päiväkoti Hukanpesälle Joensuuhun. Kilpailun voitti varsinaissuomalainen Kosken lukio. Huomionosoitus on myönnetty vuosittain 1991 lähtien.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.