Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Suomen suosituin musikaali Vuonna 85 soi ensi kesänä Kuopiossa

Tapahtumat

Rauhalahti Teatteri esittää ensi kesänä Ismo Apellin ohjaaman ja yhdessä Antti Heikkisen kanssa dramatisoiman Vuonna 85 -musikaalin. Riku Suokkaan ja Heikki Syrjän käsikirjoittama rock-musikaali sai ensi-iltansa vuonna 2006 Tampereen Työväen Teatterissa ja siitä muodostui menestys, joka hakee vertaistaan kotimaisessa teatterihistoriassa.

Tuolloin musikaali sijoittui vahvasti Tampereelle, mutta Rauhalahti Teatterissa Lokomo muuttuu Savon Selluksi ja Tapparan mies KuPsin mieheksi. Ohjaajan mukaan tarinan savolaistaminen maaseutukaupunkimusikaaliksi käy helposti, sillä Vuonna 85 kertoo universaaleista ilmiöistä ja hahmoista, joita löytyy kaikilta paikkakunnilta. Yksi ei kuitenkaan muutu, henkilöhahmot saavat edelleen nimensä ja innoituksensa Suomirockin rakastetuimmista kappaleista, joita myös kuullaan esityksessä melkoinen liuta.

-Vuonna 85 – Kuopio remix -musikaali on monen vuoden pitkällisen pohdinnan ja haaveilun tulos. Kun aikoinaan itse jätin Tampereella musikaalin taakseni viiden vuoden ja 268 esityksejn jälkeen, näytelmä jatkoi vielä kaksi vuotta. Missään muussa näytelmässä en ennen sitä tai sen jälkeen ole kokenut moista hurmiota katsomossa, Apell kertoo.

Musikaali saa ensi-iltansa kesäkuussa. Casting julkaistaan myöhemmin talven aikana.

-Puolet näytelmän ensamblesta on jo läjässä, ja porukasta löytyy Suomen mittakaavassa tunnettuja rokkikukkoja ja -kanoja. Tarvitsemme kuitnkin Kuopion seudulta toisen mokoman lisää laulu- ja tanssitaitoisia esiintyjiä, kertoo musiikaalin tuottajana yhdessä Iitu Apellin kanssa toimiva Iidaliina Apell.

Rauhalahti Teatteri tavoitteena on, että musikaalin näkee ensi kesänä 15 000 kävijää. Näytöskautta on pidennetty viime vuodesta, jotta kaikki halukkaat mahtuisivat mukaan. Siitä huolimatta viime kesän Spede-musikaalin kokemusten perusteella tuottajat kehottavat hankkimaan liput etukäteen ja varmistamaan näin omat paikat ensi kesän teatteritapauksessa.

Savon XPressin Facebook-sivuilla on käynnissä 29.1. saakka kilpailu, jossa voi voittaa musikaaliliput. Osallistu täällä.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.