Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Taksiykköset kouluttavat luotettavia ammattilaisia

Kuljetus- ja varastointi

Asiakaspalveluhenkiselle, hyvälle kuljettajalle on kysyntää. Kuopion Taksiykköset kouluttaa Sakkyn kanssa uusia kuljettajia Kuopioon, Jaakko Heiskanen ja Sanna Sokka kertovat.

Luotettavuus, laadukkuus ja paikallisuus ovat Kuopion Taksiykkösten toiminnan kulmakiviä. Yrityksen arvot näkyvät niin kuljettajien jokapäiväisessä toiminnassa kuin pidemmän aikavälin hankkeissa.

Maaliskuussa käynnistyy toinen Savon ammattiopisto Sakkyn kanssa yhteistyössä toteutettava kuljettajakoulutuskurssi. Tulevaisuuden taksiykkösten taidot hioutuvat käytännönläheisessä koulutuksessa.
– Pääpaino on käytännön harjoittelussa. Maaliskuussa aloittavat kurssilaiset pääsevät aloittamaan harjoittelun huhtikuussa ja koulutus päättyy juhannuksena, Jaakko Heiskanen kertoo.
Kokemukset alkuvuonna päättyneestä ensimmäisestä koulutuksesta ovat olleet positiivisia. Kynnys istua ratin taakse madaltuu, kun aloittamaan pääsee kokeneen autoilijan kanssa.
– Harjoittelussa käydään tutorkouluttajan kanssa läpi erilaisia asiakaspalvelutilanteita. Itsenäiseen työskentelyyn siirrytään taitojen kasvaessa ja silloinkin kouluttaja on aina puhelinsoiton päässä, Sanna Sokka kertoo.
Sokka ja Heiskanen, joilla molemmilla on jo pitkä kokemus alalta, kertovat, että tärkeimpiä taksinkuljettajan ominaisuuksia ovat luotettavuus, asiakaspalveluhenkisyys ja luonnollisesti ajotaito. Myös hyvä paikallistuntemus on Taksiykkösten kunnia-asia.
– Koulutamme kuljettajamme huolella ja kaikki kuskimme ovat suorittaneet myös hätäensiapukurssin.

Taksiykköset myös Joensuussa

Uusia kuljettajia tarvitaan. Anu Korhonen kertoo, että Kuopiossa Taksiykkösillä on ajossa jo lähes 90 autoa. Tammikuussa Taksiykköset laajensivat toimintansa myös Joensuuhun. Autojen määrä kasvaa siellä koko ajan ja alueelle etsitään niin uusia kuljettajia kuin taksiyrittäjiäkin.
Uuden taksilain voimaantulo heinäkuussa ei jäänyt keneltäkään huomaamatta. Taksiykkösillä on voitu olla tyytyväisiä onnistuneesta, huolellisesta ja ajoissa aloitetusta suunnittelutyöstä.
– Alussa muutokset toivat sekaannuksia, mutta nyt asiakkaat ovat jo selvästi tietoisempia ja valveutuneita asian suhteen.

Tarjoomo tuo palvelut kotiin

Taksiykköset on mukana Tarjoomo-hankkeessa. Kuopion kaupungin ja Savonia ammattikorkeakoulun yhteishankkeessa kootaan yhteen hyvinvointi- ja palvelualan yrityksiä. Hankkeessa kehitetään asiakkaille erilaisia palvelukokonaisuuksia vanhuksille.
– Tarkoituksena on luoda uusia palvelumalleja ja tuoda palvelut kotiin eri toimijoiden yhteistyöllä. Näin mahdollistetaan ikäihmisten asuminen omassa kodissa entistä pidempään. Haluamme olla mukana kehittämässä uusia palveluja ja lisäämässä ihmisten hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.

Book a Taxi

Yksi esimerkki uusista palveluista on Book a Taxi -sovellus. AppStoresta ja Google Playsta löytyvän applikaation voi ladata ilmaiseksi ja sen kautta taksin tilaaminen on maksutonta.
– Mobiilisovelluksen käyttäminen on yhä useammalle asiakkaalle se helpoin tapa tilata taksi ja Book a Taxi -sovelluksen myötä voimme palvella heitä paremmin. Henkilökohtaista palvelua saa edelleen Taksiykkösten tilauskeskukseen soittamalla, Taksiykkösiltä kerrotaan.

Aleksis Vihavainen kiinnostui taksinkuljettajakoulutuksesta armeijasta päästyään. Hän on tyytyväinen koulutukseen. Tutorkouluttajan kanssa oli turvallista hankkia kokemusta. Nuori mies aikoo rahoittaa tulevia korkeakouluopintoja taksia ajamalla.
p
Kuopion Taksiykköset

Puh. 0200 111 01
(1,25e/ puh. + 0,25/10s + pvm)
toimisto@taksi1.fi
www.taksi1.fi
Myös Facebookissa ja Instagramissa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.