Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Taloudellisuutta lämmitykseen

Rakentaminen ja remontointi

Jukka-Pekka Ruotsalainen asensi Jäspi-ilmavesilämpöpumpun uudiskohteeseen Hiltulanlahdessa.

Ilmavesilämpöpumppu on yhä useamman omakotitalon lämmitysratkaisu, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakentamiseen kuin saneerauskohteisiinkin. Kuopiolainen Savon LVI-talo myy, asentaa ja huoltaa kotimaiset Jäspi-pumput.

Ilmavesilämpöpumppu on helppo ja taloudellinen lämmitysmuoto suomalaisille omakotitaloille. Viime vuonna asennettiin jo melkein 6500 ilmavesilämpöpumppua uudis- ja saneerauskohteisiin ja tänä vuonna tahti on edelleen kiihtynyt. LVI-huolloista ja remonteista vastaava työnjohtaja Teemu Haaranen kertoo, että esimerkiksi maalämpöön verrattuna investointikulut saattavat jäädä jopa puoleen.
– Maalämpöpumppu tarvitsee porakaivon, ilmavesilämpöpumppu taas ei. Suurimpiin säästöihin päästään tietenkin vaihtamalla ilmavesilämpöpumppu kokonaan vanhan lämmitysjärjestelmän tilalle, mutta ilmavesilämpöpumpun kanssa voidaan käyttää myös tukilämmitysmuotoa, joka voi olla jo olemassa oleva öljy-/bioöljykattila tai sähkökattila. Näin saneerauskohteessa vaikkapa vanha öljylämmitysjärjestelmä saa jatkoaikaa elinkaarelleen, mutta huomattavaa säästöä kertyy heti.

Helppo asentaa ja käyttää

Modernit Jäspin ilmavesilämpöpumput ovat invertteriohjattuja, niiden antama teho siis vaihtelee tarpeen mukaan, parhaalla mahdollisella hyötysuhteella Suomen vaihtelevissa sääoloissa. Pakkaskelin sähkökatkokaan ei aiheuta ongelmia, sillä ulkotiloissa ei ole jäätymisvaarassa olevia vesipumpun elementtejä. Asennus voidaan jaksottaa siten, että lämpö ei ole poikki kuin muutaman tunnin. Näin ollen lämmitysjärjestelmän voi vaihtaa myös talvella. Ilma-vesilämpöpumppuun mahdollisesti liitettävä varaaja mahtuu helposti öljykattilan paikalle. Kaikissa Jäspin ilmavesilämpöpumpuissa on vakiona etäkäyttö, eli laitteen toimintaa voi seurata mistä tahansa esimerkiksi älypuhelimella.

Energia-avustusta lämmitysjärjestelmän päivitykseen

Lämmitysjärjestelmän päivittäminen ja uusiminen kannattaa juuri nyt, sillä ARA myöntää energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020 – 2022.
– Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille on tarjolla valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja öljylämmitysjärjestelmän korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla. Avustusta voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen. Öljylämmityksestä ilmavesilämpöpumppuun siirryttäessä avustussumma on 4 000 euroa, Teemu Haaranen muistuttaa.

p
Savon LVI-Talo Oy

Tehdaskatu 24
70260 Kuopio
puh. 017 279 8888
Myynti / lämpöpumput/
Kari Heiskanen
puh. 044 334 8824
huolto/Teemu Haaranen
puh. 040 484 5649
ma – pe 7.30 – 16.30
www.savonlvi-talo.fi
Myös Facebookissa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.